Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 feb 2019

Komt Microsoft dit jaar met twee Xbox-consoles?

2019 lijkt het laatste jaar te zijn waarbij we ons volledig kunnen richten op de huidige generatie spelcomputers en natuurlijk de pc. De verwachting is dat we eind 2020 aan de slag kunnen gaan met de opvolgers van de PlayStation 4 en de Xbox One. In juni wordt zoals gebruikelijk de E3-gamebeurs gehouden. Daarbij worden er vaak nieuwe games aangekondigd, maar is het ook een plek voor nieuwe spelcomputers. En volgens het Franse Jeuxvideo zou Microsoft daar twee nieuwe spelcomputers gaan onthullen.

Twee nieuwe Xbox-consoles op de E3

Het zou gaan om consoles met de werknamen Lockhart en Anaconda. Wat het precies voor consoles gaat zijn, dat is nog maar de vraag. Het zou kunnen dat het de nieuwe Xboxen gaan zijn voor de volgende generatie spelcomputers. Het probleem is alleen als het bedrijf die nieuwe spelcomputer nu al onthuld en dan in 2020 op de markt brengt, dat de verkoopaantallen van de huidige Xbox wegzakken. Consumenten bewaren dan liever hun geld voor de toekomstige consoles.

Xbox One X
De Xbox One X Bron: Microsoft

Wat dat betreft ligt het meer voor de hand dat het krachtigere varianten zijn op hetgeen waar je nu uit kunt kiezen. Zo wordt er al een tijdje gesproken van een Xbox One-console die geen disc-drive heeft. Die zou dan goedkoper zijn om te maken, waardoor je als consument minder hoeft te betalen. Wellicht dat hij dan wel de specificaties heeft van een Xbox One X, waardoor je optimaal kunt genieten van games in een 4K-resolutie.

De tweede console zou dan een dunnere versie zijn op de huidige Xbox One X, maar dan wel met een discdrive en waarschijnlijk dezelfde prijs. Echter heeft de Franse website een afbeelding met de specificaties van de consoles die duiden dat het juist krachtigere varianten zijn dan hetgeen nu op de markt is.

Xbox consoles

Wat dat betreft is het nog even wachten wat de E3 gaat bieden. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Komt Microsoft dit jaar met twee Xbox-consoles?
Sluiten