Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 29 jun 2020

Tweede analist ook duidelijk: ‘iPhone 12 zonder oplader in de doos’

Vorige week lieten analisten van Barclays weten dat de iPhone 12 hoogstwaarschijnlijk zonder oplader verkocht wordt. Een gerucht dat afgelopen weekend nog eens voorbij kwam. Ditmaal uit de hand van Ming-Chi Kuo. Zal het dan toch zo zijn?

Het gerucht volgt een ander bericht op dat vorige week verscheen. Een leaker deelde op Twitter namelijk foto’s van een 20W oplader, die naar verluidt in de doos van de iPhone 12 zou zitten. Na het bericht van Barclays ontstond er dus enige verwarring en nu bemoeit ook Ming-Chi Kuo zich met de zaak.

iPhone 12 zonder oplader?

Er is een kans dat je dit jaar niet heel veel in het doosje van je iPhone 12 gaat vinden. Eerder liet Ming-Chi Kuo al weten dat Apple ervoor kiest om de Earbuds niet mee te leveren met de smartphone. Daar komt nu een tweede gerucht bij: het bedrijf uit Cupertino stopt ook geen oplader in de verpakking. Het enige wat je naast de iPhone 12 dus lijkt te krijgen, is een oplaadkabel. Mits de geruchten juist zijn natuurlijk.

Er zullen zonder twijfel adapters beschikbaar zijn voor de iPhone 12 modellen, waaronder de 20W snellader. Maar deze lijk je dus wel apart aan te moeten schaffen en krijg je niet meegeleverd.

Kosten besparen

Ming-Chi Kuo heeft het idee dat Apple twee redenen heeft om dit te doen. De eerste heeft te maken met het feit dat Cupertino de kosten wil drukken. De iPhone 12-serie beschikt waarschijnlijk over 5G ondersteuning, waardoor de telefoons duurder worden dan voorheen. Door de oplader uit de doos te laten, kan Apple deze prijsstijging, al is het maar een beetje, tegengaan.

Een tweede reden zou het groene hart van Apple zijn. Er zijn genoeg critici die hun ongenoegen tegenover adapters hebben uitgesproken. Er zijn heel veel mensen die nog uitstekende adapters van voorgaande modellen hebben liggen of hun smartphone simpelweg via de computer opladen. Een hele grote impact zal het niet hebben, maar de keuze van Apple helpt ook het milieu een handje.

Het is nog niet officieel bevestigd en dat zal ook niet gebeuren voor de lancering van de nieuwe iPhone 12-modellen. Maar nu ook Ming-Chi Kuo het bericht meldt, is de kans wel weer een stukje groter dat dit realiteit is. Of we dat nu leuk vinden of niet.

Reageer op artikel:
Tweede analist ook duidelijk: ‘iPhone 12 zonder oplader in de doos’
Sluiten