Mark Hofman
Mark Hofman Apps 30 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Tweede beta iOS 14.2 voegt nieuwe Emoji toe: ninja, bubble thee en meer!

Apple heeft de tweede ontwikkelaarsbeta voor iOS 14.2 uitgerold. Een update die niet alleen een aantal verbeteringen brengt, maar ook nieuwe Emoji introduceert.

Deze Emoji werden eerder dit jaar al aangekondigd en goedgekeurd, net zoals dit onlangs nog gebeurde voor de karakters van volgend jaar. Het enige verschil is dat ze vanaf nu dus te gebruiken zijn.

iOS 14.2 beta introduceert nieuwe Emoji

De tweede beta van iOS 14.2 is inmiddels dus beschikbaar voor ontwikkelaars. Iets dat ervoor zorgt dat een select groepje mensen inmiddels al aan de slag kunnen met de nieuwe Emoji. Het gaat overigens niet om slechts een aantal tekentjes, maar om 100 nieuwe Emoji. Zo zien we onder andere het transgender-symbool, bubbelthee, geknepen vingers, boemerang, dodo, bever, piñata, nestpoppen, munt, anatomisch hart, longen, ninja en tamale.

Hieronder een overzicht hoe de Emoji eruit zien.

Nieuwe collectie

Naast de nieuwe Emoji bevat de update ook nieuwe gender-inclusieve opties en huidtintvariaties. Het is de bedoeling dat iedereen rond het najaar van 2020 aan de slag kan met de karakters. Apple rolt de nieuwe Emoji uit voor iOS, macOS en watchOS.

Wat brengt de betaversie nog meer?

iOS 14.2 brengt uiteraard nog meer dan alleen nieuwe Emoji om te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker geworden om nummers op te zoeken. Waar je voorheen aan Siri moest vragen welk nummer er afgespeeld werd, is het nu mogelijk om Shazam te bedienen vanuit het bedieningspaneel. Dat is overigens niet het enige dat veranderd in het bedieningspaneel. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot een vernieuwde controlepaneel voor AirPlay 2. Daarnaast krijgt ook de Muziekspeler een nieuw uiterlijk in het bedieningspaneel. In iOS 14.2 is het, wanneer de muziek niet speelt, mogelijk om recent afspeelde albums te selecteren.

Het is inmiddels lang en breed duidelijk dat Apple iOS 14.1 over gaat slaan op beta-gebied. Of het bedrijf uit Cupertino de algehele versie overslaat is op dit moment nog niet bekend. Het zou zomaar kunnen zijn dat iOS 14.1 gepaard gaat met de lancering van de iPhone 12. In het systeem zouden namelijk verwijzingen kunnen zitten, waardoor bepaalde zaken voor de aankondiging al bekend kunnen worden. Zo weten we dankzij iOS 14.2 namelijk al dat de Earbuds waarschijnlijk verdwijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tweede beta iOS 14.2 voegt nieuwe Emoji toe: ninja, bubble thee en meer!
Sluiten