Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 27 jul 2018

Tweede seizoen Altered Carbon aangekondigd

Netflix’s cyberpunk serie Altered Carbon is kwam uit in februari en was een groot succes. Er werd daarom ook veelvuldig gespeculeerd over een tweede seizoen, maar de fans kregen geen duidelijkheid. Het is nu echter officieel bevestigd dat er een vervolg komt en wie de hoofdrol gaat vertolken.

Altered Carbon Seizoen 2

Het peperdure sci-fi project Altered Carbon deed het zeer goed onder de Netflix abonnees. Het op de Takeshi Kovacs boekenreeks gebaseerde project liet aan het einde ruimte over voor een vervolg, waarover de fans veelvuldig gingen speculeren. Het feit dat er drie boeken zijn gaf tevens aan dat er genoeg materiaal is voor een tweede seizoen. Desondanks werd er nog niks concreet bevestigd en gaf hoofdrolspeler Joel Kinnaman aan slechts voor één seizoen getekend te hebben. Veel tegenstrijdige berichten dus.

Altered Carbon Netflix

Nieuwe hoofdrolspeler

Totdat vandaag officieel werd bevestigd dat er een tweede seizoen komt. Met in de hoofdrol Anthony Mackie, bekend van zijn rol als Falcon in de Marvel Cinematic Universe films. Hij gaat het personage van Joel Kinnaman overnemen, aangezien de Zweedse acteur inderdaad niet zal terugkeren. De hoofdrolspeler vervangen lijkt misschien een domme zet, maar dat is in dit geval minder vreemd dan het klinkt.

Altered Carbon draait namelijk om stacks, een soort schijven met daarop iemands volledige bewustzijn. Deze stacks kunnen in ieder gewenst lichaam gezet worden. In het eerste seizoen zat de stack van hoofdpersonage Takeshi Kovacs als het ware in het lichaam van Joel Kinnaman. De kans is heel groot dat Kovacs in het tweede seizoen een lichaam zal krijgen dat door Anthony Mackie vertolkt gaat worden.

Of er nog andere personages uit het eerste seizoen zullen terugkeren is nog onbekend, maar de kans is groot van wel. Blijf onze site in de gaten houden voor de laatste ontwikkelen. Lees ook ons interview met de cast van Altered Carbon.

Reageer op artikel:
Tweede seizoen Altered Carbon aangekondigd
Sluiten