Tweede seizoen The Mandalorian niet vertraagd door lockdown

Het tweede seizoen van The Mandalorian zal in oktober worden uitgezonden. De coronacrisis zal volgens Disney geen gevolgen hebben.

Het eerste seizoen van Disney’s The Mandalorian was een groot succes. De serie in het Star Wars-universum van een rondtrekkende premiejager speelt zich vijf jaar na de val van The Empire af en is de eerste original van Disney op de eigen streamingsdienst Disney+. Het speelt zich af tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens. Het eerste seizoen is goed ontvangen door fans en recensenten en scoort een 8,7 op IMDb en 93% op Rotten Tomatoes.

The Mandelorian kent geen problemen

Doordat de serie de verwachtingen van veel fans overtrof, wachten zij met smart op het tweede seizoen. Het coronavirus zorgt voor angst dat de serie wordt uitgesteld, net zoals verschillende bioscoopfilms. De fans van de serie hoeven echter niet bang te zijn, aangezien Disney-CEO Bob Chapek zegt dat de The Mandalorian geen vertraging oploopt. De serie was al opgenomen voordat de coronacrisis de Verenigde Staten bereikte. Lucasfilm werkt nu aan de post-productie van de serie. Tot nu toe verloopt dat zoals gepland. Disney heeft zoveel vertrouwen in de serie dat het nu al bezig is met het derde seizoen.

Andere series nog een vraagteken

Bij een aantal andere series voor Disney+ lijkt het wat minder soepel te gaan. Het is nog onbekend of The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision op tijd zijn opgenomen. Opnames van The Falcon and the Winter Soldier werden eerder nog uitgesteld omdat er aardbevingen waren op een van de filmlocaties in Puerto Rico. De releasedata van de twee shows zijn respectievelijk in augustus en december.

De release van seizoen twee van The Mandalorian staat gepland voor oktober. Een specifieke datum wordt later door Disney gecommuniceerd.

The Verge

Reageer op artikel:
Tweede seizoen The Mandalorian niet vertraagd door lockdown
Sluiten