Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 mei 2018

Check nu op Netflix: tweede seizoen van The Toys That Made Us

Als jij in de jaren zeventig of tachtig bent opgegroeid, dan had je een compleet andere jeugd dan kinderen vandaag de dag. Ja, dat klinkt misschien een beetje als ‘opa vertelt’, maar het is nou eenmaal zo. Met minder smartdevices en mogelijkheden op de tv, hadden kinderen in deze periode vooral veel speelgoed waar zij mee speelden. In de Netflix-serie The Toys That Made Us staan verschillende soorten speelgoed centraal. De eerste vier afleveringen waren een lange tijd geleden uitgebracht en nu zijn ook de laatste vier afleveringen, die als een tweede seizoen zijn uitgebracht, beschikbaar.

The Toys That Made Us Seizoen 2

In het tweede seizoen zijn het met name de afleveringen rondom LEGO en Transformers die echt interessant zijn, omdat dat speelgoed is die breed gezien echt boeit. De andere afleveringen draaien om speelgoed rondom Star Trek en Hello Kitty.

Het interessante aan The Toys That Made Us is dat het een mooie mix is tussen het herbeleven van je jeugd en het ontdekken van feitjes dat je eigenlijk nog niet wisten. Zo wist de maker van de verschillende Star Trek-speelgoed de licentie destijds voor een luttele 5.000 dollar te scoren en daar heeft het uiteindelijk vele miljoenen dollars winst mee gemaakt. Dat zijn dingen dat vandaag de dag eigenlijk niet meer zou kunnen gebeuren.

The Toys That Made Us

Daarnaast is het grappig om te zien dat het succes van bepaald speelgoed soms groter is dan dat je zou denken. Zo had men bij de release van het eerste Transformers-speelgoed wel wat verwachtingen, maar als je hen van te voren zou vertellen hoe groot het was en het eigenlijk nog steeds is, dan hadden de bedenkers je voor gek verklaard.

En tot slot heb je LEGO. Je zou denken dat LEGO een constant succesverhaal zou zijn. Sinds de jaren zeventig is het al een begrip en vandaag de dag is het nog altijd populair. Maar wist je dat het bedrijf eind jaren negentig bijna failliet was gegaan? Dit en meer staat centraal in The Toys That Made Us dat nu op Netflix is te zien. Meer over het eerste seizoen vind je hier.

Reageer op artikel:
Check nu op Netflix: tweede seizoen van The Toys That Made Us
Sluiten