Je tweets aanpassen kan eindelijk met Brizzly (tenminste, soort van…)

Menig twitteraar wil al jaren de optie waarmee tweets aanpassen mogelijk wordt. Twitter wil het ons niet geven, dus stapt Brizzly naar voren. Het programma werd oorspronkelijk al in 2009 gelanceerd, maar introduceert vrijdag een nieuwe dienst genaamd Brizzly+.

De dienst heeft de vorm van een abonnement, dat 6 dollar per maand of 60 dollar per jaar kost. Met het abonnement krijg je toegang tot functies waar Twitter niet aan beginnen wil. Denk dan aan een knop waarmee je dingen ongedaan kunt maken en de optie voor het automatisch laten verwijderen van je tweets.

Tweets aanpassen met Brizzly

Tweets aanpassen met Brizzly werkt net even anders dan je wellicht denkt. Want het is niet zo dat er nu gewoon een editknop is waarmee je je typo weghaalt. Met de undoknop kun je een vertraging instellen tussen typen en publiceren. Je hebt de optie voor geen vertraging, een vertraging van tien seconden of een vertraging van tien minuten. In de tijd van vertraging (wanneer je op de knop van publiceren drukt en het moment dat de tweet daadwerkelijk live gaat) kun je tweets aanpassen waar nodig.

Met het programma kun je ook tweets gewoon helemaal opnieuw doen, als je dat prettig vindt. Zo kun je de nodige aanpassingen maken en de tweet opnieuw publiceren. Brizzly zal dan de oude tweet – met die typo of misschien wel misinformatie – verwijderen. Technisch gezien is dit allemaal niet hetzelfde als tweets aanpassen. Maar omdat het programma veel werk uit handen neemt, is dit het beste dat we krijgen totdat Twitter de optie ooit zelf aanbiedt (wat voorlopig niet gaat gebeuren).

Daarnaast is er nog de optie voor het automatisch laten verwijderen van tweets. Je kunt tweets van de afgelopen 24 uur, week of maand laten verwijderen. Wil je sommige tweets toch bewaren, druk dan op het hartje voor de optie Fave to Save. Tweets die je aanmerkt als favoriet worden dan gespaard.

Brizzly

Reageer op artikel:
Je tweets aanpassen kan eindelijk met Brizzly (tenminste, soort van…)
Sluiten