Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Pop-Culture 17 jul 2020

Twitch geeft waarschuwing aan het Amerikaanse leger

Het Amerikaanse leger maakt misbruik van Twitch. Althans dat vindt de streamingdienst. Ze geven de US Army een waarschuwing.

Twitch is natuurlijk een ideale plaats om een jongere doelgroep te bereiken. De streamingsite waar gamers hun speelsessies laten zien is dan ook ontzettend populair. Dat ziet ook het Amerikaanse leger. Ze hebben een eigen kanaal en zelfs hun eigen e-sportteams. Deze bestaan uit militairen en reservisten die naast gamen ook vertellen over hun leven en het werk voor het leger. Toch gaat niet alles goed.

Het Amerikaanse leger trekt zich niets aan van de regels

In de Twitch-chat dropt het Amerikaanse leger regelmatig links. Daarin wordt verteld dat de volgers via die link een Xbox Elite Series 2 controller kunnen winnen tijdens een giveaway. Van een giveaway was echter geen sprake. In plaats daarvan kwamen mensen die op de link klikten op een aanmeldpagina van het Amerikaanse leger. Er stond niets op wat te maken had met een giveaway. Er stond dan ook geen informatie over een prijsvraag, wanneer een winnaar getrokken wordt of een beschrijving.

Kijkers, streamers en gameontwikkelaars reageren woedend op het nieuws. Zij claimen dat er tegen andere pagina’s die hetzelfde doen al lang maatregelen zouden worden genomen. Toch lijkt Twitch nu eindelijk actie te ondernemen. Volgens het medium Kotaku heeft de streamingdienst het Amerikaanse leger verboden om de ‘actie’ nog door te zetten.

Twitch onderneemt actie

“Volgens onze regels moeten promoties op Twitch voldoen aan alle regels. Deze deed dat niet en dus hebben we het ze nu verplicht om dit te verwijderen,” laat Twitch aan Kotaku weten. Toch is dit mogelijk niet het enige probleem van het leger. De US Army heeft ook gebruikers verbannen van de stream die aan de recruiters vroegen wat hun favoriete misdaad in het leger was. Hoewel gebruikers geblokt mogen worden, mag dit van Twitch niet wanneer het gaat om vrijheid van meningsuiting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitch geeft waarschuwing aan het Amerikaanse leger
Sluiten