Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 27 sep 2017

Ontbytes: Twitter verandert oudste feature, straks Netflixen tijdens een vlucht en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij het koffiezetapparaat. Met vandaag groot nieuws over Twitter en de KLM chatbot.

Twitter test tweets van 140 tekens

Twitter staat bekend om het karakterlimiet van 140 karakters. Dat limiet gaat mogelijk verdubbeld worden naar 280 tekens per tweet. Op dit moment wordt de update onder een kleine groep gebruikers getest.

Volgens Twitter zijn 140 karakters vaak te weinig om volledig je gedachten kwijt te kunnen in één Tweet. Het limiet van 140 karakters bestaat al sinds de oprichting van Twitter en was bedoeld zodat Tweets in een sms’je zouden passen. Het mobielinternet heeft de sms-functie vrijwel overbodig gemaakt en men past steeds vaker zogenoemde ‘Tweetstorms’ toe. Met het oog op de Tweetstorms is het wellicht beter dat Twitter het karakteraantal verdubbelt.

Netflixen wil streaming in vliegtuigen beter maken

Netflix gaat de samenwerking met vliegtuigmaatschappijen aan om de kwaliteit van videostreaming aan boord van vliegtuigen beter te maken. Vanaf 2018 zal het zijn technologie gaan delen met vliegtuigmaatschappijen. Neflix zal gaan helpen bij het zo efficient mogelijk coderen waardoor vliegtuigmaatschappijen mogelijk tot 75 procent van hun internetbandbreedte besparen.

Netflix-gebruikers kunnen aan boord van vluchten van deelnemende maatschappijen zonder extra kosten naar Netflix kijken. Niet-leden kunnen een gratis proefabonnement nemen. Het is nog niet bekend met welke vliegtuigmaatschappijen de streamingservice gaat samenwerken.

Netflix films

KLM tickets kopen via chatbot op Facebook Messenger

KLM is begonnen met het inzetten van een chatbot via Facebook Messenger. Via deze bot kunnen klanten nu tickets kopen. Gebruikers kunnen de chatbot openen door op Facebook Messenger een gesprek aan te gaan met KLM in het Engels.

BlueBot, zoals de chatbot heet, werkt op dit moment alleen nog in het Engels maar gaat later ook andere talen spreken. De chatbot wordt ondersteund door 250 medewerkers van KLM. Wanneer de bot er niet uitkomt met een klant dan wordt een medewerker ingeschakeld om de aankoop af te ronden.

Snackbyte: de jeugd van tegenwoordig..

Een kort maar schattige snackbyte deze ochtend. Dit kind probeert met een klassieke Game Boy te spelen. Kansloos.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Twitter verandert oudste feature, straks Netflixen tijdens een vlucht en meer
Sluiten