Twitter-account hint naar remaster Mafia-games

De Mafia-gamereeks is een zeer interessante. Het eerste deel wordt gezien als een absolute cultklassieker. Deel twee en drie wisten echter niet te voldoen aan de vooraf zeer hoge verwachtingen. Maar wellicht dat beiden of één van die games een tweede kans krijgt.

De laatste tijd is uitgever 2K Games wel van het heruitgeven van games. Zo krijgen we eind deze maand heruitgaves van BioShock, XCOM en Borderlands op de Nintendo Switch. En doordat opeens het Twitter-account van Mafia een teken van leven vertoont, zou die gamereeks ook terug kunnen komen.

Mafia lijkt terug te komen

De laatste keer dat er een teken van activiteit van het het Twitter-account van Mafia was in augustus 2018. Toen werd het derde deel uit de serie uitgebracht voor PlayStation Plus en konden gamers de game gratis binnenhalen. Maar sindsdien is het stil geworden, tot gisteren. Toen werd vanuit het niets de mysterieuze tweet geplaatst. En deze werd vervolgens ook nog even vastgepind. Dus wat dat betreft weet je dat de marketingmachine langzaam, maar zeker op gang komt.

Daarnaast is de header ook aangepast. Hoewel de beschrijving van het account nog steeds gesteld is op Mafia 3, is de header er één die het vijftienjarige bestaan van de serie viert. En daarmee krijg ik dus heel erg het idee dat we binnenkort het nieuws gaan krijgen dat de verschillende games uit de reeks opnieuw worden uitgebracht. En met zoiets zou het ook logisch zijn om gelijk een vierde deel aan te kondigen in de reeks. Daar zijn al een tijdje geruchten over, maar tot nu toe hebben we er nog niks concreets over gehoord. Kortom, het is nog even afwachten. Als ik mijn geld zou moeten inzetten, dan zou ik zeggen dat we nog een paar teases krijgen en er dan uiteindelijk een aankondiging uitkomt. Dit wordt dus een verhaal dat een vervolg krijgt.

Mafia
De header van Mafia (Afbeelding: 2K Games)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Twitter-account hint naar remaster Mafia-games
Sluiten