Twitter breidt uit met mobiele videofunctie en privégesprekken voor groepen

Langzamerhand begint Twitter steeds completer te worden door zo nu en dan nieuwe features te introduceren. Vanmiddag introduceerde het bedrijf een mobiele videofunctie en is het mogelijk om Direct Messages, oftewel privégesprekken naar groepen te versturen.

Direct Messages voor groepen

Binnen de groepsfunctie kun je gesprekken met meerdere volgers starten die elkaar niet hoeven te volgen om aan de chat deel te nemen. Dat is een prettige bijkomstigheid, want als iedereen elkaar eerst moet volgen om aan een gesprek deel te nemen is dat uiteraard niet handig. Check in onderstaande video hoe dit eruit ziet.

Een groep heeft een maximum van twintig gebruikers en start je een groep op dezelfde manier als wanneer je iemand een Direct Message verstuurt. Je ziet vanzelf dat je mensen aan het gesprek kunt toevoegen.

Mobiele videofunctie

Via de Twitter-app kun je nu dus ook video’s maken, ze ietwat editen en vervolgens delen met je Twittervolgers. Video’s hebben een maximale opneemtijd van dertig seconden en worden middels een thumbnail in de tijdlijn getoond. Met een simpele tap op de thumbnail open je de video in Twitter. Als je over een iPhone beschikt kun je overigens ook met een andere camera-app video’s maken en later aan de Twitter-app toevoegen. Twitter heeft Neil Patrick Harris, door hem een flinke zak met geld te betalen, al zover gekregen om een Twittervideo te uploaden.

Het toevoegen van video’s op Twitter is hoogstwaarschijnlijk een strategische zet zodat Twitter video-advertenties van dertig seconden kan verkopen. Er wordt overigens beloofd dat de video’s niet automatisch in de tijdlijn zullen afspelen zoals we nu bij Facebook zijn gewend. Gelukkig, want dat is nogal vervelend.

Heb je nog geen melding van een Twitter-update gekregen? De nieuwe functies worden de aankomende dagen uitgerold dus nog even geduld.

Reageer op artikel:
Twitter breidt uit met mobiele videofunctie en privégesprekken voor groepen
Sluiten