Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter breidt Voice Tweets uit en test privé-audioberichten voor de app

Het sociale medium Twitter is al een tijdje bezig met het testen van zogenaamde voice tweets. De functie is vooralsnog niet beschikbaar voor alle gebruikers. Maar het testen gaat ondertussen wel door: nu komen er namelijk audioberichten voor privégesprekken aan. Wanneer de nieuwe functies naar iedereen uitgerold worden, is op moment van schrijven niet bekend.

Op dit moment is het mogelijk allerlei dingen via de privéberichtenfunctie van Twitter te versturen naar mensen die daar voor openstaan. Denk dan aan tekst, afbeeldingen, video’s en gifjes. Binnenkort komt daar dus nog een functie bij: audioberichten versturen naar elkaar. Zoals het er nu op lijkt, zal die functie heel erg lijken op de manier waarop diensten als WhatsApp, Telegram en iMessage hem aanbieden. Je spreekt het bericht in via een speciaal daarvoor bestemde knop en kunt dat bericht versturen op het moment dat je klaar bent met spreken.

Audioberichten op Twitter. (Afbeelding: The Verge)

Audioberichten versturen via de Twitter-app

De ontvanger krijgt het audiobericht te zien in de vorm van een simpele interface. Die interface heeft dan een afspelen- en pauzerenknop. Die knop staat naast de profielfoto van de verzender. Ook is er een knop waarmee je malafide berichten kunt melden bij Twitter. Helaas is op dit moment niet bekend of er een beperking op de lengte van een audiobericht zit.

Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer de functie uitgerold wordt naar gebruikers. Wel is bekend dat er we er op korte termijn niet op hoeven te rekenen. lex Ackerman-Greenberg, productmanager van privéberichten bij Twitter, laat namelijk tegenover de redactie van The Verge weten dat dit nu een test is en dat die test uitgevoerd wordt met een klein groepje mensen in Brazilië.

Andere apps binnen de categorie sociale media bieden gebruikers al dergelijke opties aan. Zo kun je ook via apps als Facebook en Instagram audioberichten naar elkaar versturen, dus is het logisch dat Twitter hier nu ook aandacht aan besteedt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitter breidt Voice Tweets uit en test privé-audioberichten voor de app
Sluiten