Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 15 jan 2020

Twitter CEO spreekt zich uit over het bewerken van tweets

Twitter CEO Jack Dorsey heeft tijdens een Q&A met WIRED voor het eerst uitgebreid antwoord gegeven over een van de meest aangevraagde functies van het platform: de mogelijkheid om tweets te kunnen bewerken. Ben jij een van de mensen die deze functie heel graag zou willen hebben, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je.

Vanaf de lancering in 2006 vragen gebruikers van Twitter al om een bewerkingsoptie voor tweets. Tot op heden is er nooit echt een antwoord gekomen op die vraag. We weten dat de feature er in ieder geval nog niet is gekomen en dat Twitter meerdere malen heeft laten weten om te kijken naar de mogelijkheden. Maar Jack Dorsey schiet de kogel door de kerk, terwijl hij lacht in de camera, en zegt in de video dat we de functie in 2020 niet hoeven te verwachten.

Jack Dorsey over bewerkingsoptie voor Twitter

In onderstaande video is te zien hoe Jack Dorsey reageert op de vraag om de bewerkingsknop in 2020. Na een droge “nee”, komt de CEO vervolgens wel degelijk met een uitgebreide uitleg. Bekijk het fragment hieronder (vanaf 2 minuut 57):

Voor de mensen die de video op dit moment niet kunnen kijken: Jack Dorsey laat praktisch weten dat het bedrijf meerdere keren heeft gekeken naar de optie. Maar de beslissing is uiteindelijk genomen om zo’n functie niet te introduceren voor Twitter. Het zou problemen op kunnen leveren voor mensen die een bepaalde tweet bijvoorbeeld retweeten. Als jij na een dag opeens een Tweet volledig zou veranderen, dan hebben mensen opeens iets heel anders gedeeld dan wat ze eigenlijk wilde delen.

“Kan je er dan niet voor zorgen dat Tweets hooguit 30 seconden na het typen gewijzigd kunnen worden?” Wat Jack Dorsey betreft zou dat een optie kunnen zijn, maar zorgt dit ook voor problemen. Zo zou er vertraging nodig zijn in het verzenden van je tweets en dat is niet wat je wil. Twitter is opgericht als een SMS-achtige dienst en dat wil het bedrijf het liefst blijven.

“We zullen het waarschijnlijk nooit doen”

En daar moeten wij het maar mee doen.

Reageer op artikel:
Twitter CEO spreekt zich uit over het bewerken van tweets
Sluiten