Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Digital 15 sep 2019

Androiders moeten nog wat langer wachten op “echte” Twitter Dark mode

In maart van dit jaar lanceerde Twitter een legit Dark mode voor zijn iOS gebruikers in de vorm van de nieuwe Lights Out feature. Eerder had de app natuurlijk al een donkere modus. Gebruikers kregen hierbij echter te maken met een blauwe achtergrond, in plaats van de bekende zwarte met witte letters. Voor android is Lights Out nog niet uitgebracht en het ziet er helaas naar uit dat Android gebruikers nog wat langer zullen moeten wachten op de feature dan verwacht.

Vertraging Android Dark mode

Twitter vice president van Design en Research Dantly Davis liet onlangs namelijk weten via een tweet dat de Lights Out update voor Android wat vertraging heeft opgelopen. Davis gaf aan dat de feature er zeker binnenkort aan zit te komen, maar dat ze nog bezig zijn met het finetunen van de duistere ervaring. Om gebruikers alvast een voorproefje te geven van wat ze te wachten staat, werd de tweet nog wel vergezeld van een screenshot.

Donkere modus Twitter instellen

Totdat de feature er is, kunnen Android gebruikers voorlopig wel gebruik maken van de blauwe Dark mode. Om deze in te stellen ga je in Twitter naar je instellingen en kies je vervolgens voor “Display and Sound”. Daar vind je de “Dark Mode” optie en kun je je scherm omtoveren naar een donkerblauwe achtergrond met witte tekst. Mocht je toevallig een iPhone hebben en voor de nieuwere Dark mode willen gaan, kun je dat ook in de instellingen voor elkaar krijgen. Hiervoor ga je naar “Display and Sound” > “Dark Mode” > “Lights Out”. Hoogstwaarschijnlijk zullen ook Android gebruikers de nieuwe feature op dezelfde plek kunnen vinden.

Twitter is constant bezig met het toevoegen van nieuwe features, maar af en toe verdwijnen er juist bepaalde functies. Zo is het inmiddels niet meer mogelijk om precieze locatie details, zoals breedtegraden en lengtegraden, via je tweets te delen met je volgers.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Androiders moeten nog wat langer wachten op “echte” Twitter Dark mode
Sluiten