Twitter draait veelbesproken wijziging terug (maar wel met nieuwe regels)

Twitter heeft officieel bekendgemaakt dat gebruikers zich wederom kunnen aanmelden voor de blauwe vinkjes op hun profiel. Het verificatieproces begint vroeg in 2021, maar er zijn dit keer wel extra regels waar je aan moet voldoen. Wil je zo’n blauw vinkje, dan moet je dus eerst even checken of je ervoor in aanmerking.

Dat maakt het bedrijf op zijn eigen website bekend. Het eerste verificatieprogramma werd in 2017 stopgezet, nadat er meerdere controverses opdoken. Zo werden er onder meer een aantal racisten voorzien van zo’n felbegeerd vinkje. In 2018 maakte het sociale medium de belofte het proces wederom open te gooien voor iedereen, maar dit keer wel met een groot aantal veranderingen.

Twitter introduceert nieuwe vinkjes in 2021

Daar hebben we nu dus even op moeten wachten, maar over een paar maanden is het dus zover. Heel vreemd is het nieuws niet, aangezien software-ingenieur Jane Wong eerder al ontdekte dat het bedrijf dit van plan was.

Tim Cook op Twitter (Afbeelding: STRINGER / AFP)

Helaas heeft Twitter nog niet bekendgemaakt wat precies de nieuwe datum is waarop we ons allemaal kunnen aanmelden voor zo’n vinkje. Wel is er een concept gepubliceerd met daarin eisen waar gebruikers aan moeten voldoen om zo’n vinkje te krijgen. Ook is het bedrijf op zoek naar feedback voor dat concept. Zes type accounts komen straks in aanmerking voor de blauwe check: overheidsmedewerkers, merken/non-profits, activisten en mensen die werken bij nieuws-, entertainment- en sportmedia. De eisen zijn dit keer wel strenger, waardoor niet zomaar iemand een vinkje krijgt.

Wanneer je buiten één van die categorieën valt, geen nood. Dan nog kun je een blauwe vink krijgen.

Activists, organizers, and other influential individuals: Outside the professional categories defined above, people who are using Twitter effectively to bring awareness, share information, and galvanize community members around a cause, to bring about socioeconomic, political, or cultural change, or to otherwise foster community, may be verified.

Geleerd van fouten

Verder geeft het bedrijf toe vinkjes uitgedeeld te hebben aan profielen die niet aan de eisen voldoen. Daarom worden sommige vinkjes ook weer teruggetrokken. Dit geldt voor profielen die inactief of onvolledig zijn.

Reageer op artikel:
Twitter draait veelbesproken wijziging terug (maar wel met nieuwe regels)
Sluiten