Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 23 nov 2020

Twitter neemt ‘Instagram’-functie over, maar vergeet belangrijkste onderdeel

Met fleets heeft Twitter een eigen vorm van iets als Instagram Stories in handen. Maar de lancering ging gepaard met een vervelende bug. De berichten, die zichzelf 24 uur na plaatsing moeten verwijderen, zijn namelijk nog steeds te zien nadat de tijd verstreken is. Er wordt nu aan een oplossing gewerkt.

Onlangs lanceerde Twitter fleets. Dit is zijn eigen versie van de welbekende storiesfunctie waar menig sociaal medium mee aan de haal gegaan is de afgelopen jaren. De bedoeling is dat die berichten 24 uur na het plaatsen, verdwijnen. Echter, door een bug in het systeem blijven de berichten inzichtelijk na de verstreken tijd. De bug zorgt ervoor dat gebruikers die fleets nog steeds kunnen downloaden en bekijken, zonder dat de auteur van de zichzelf vernietigende tweet daarvan op de hoogte is. Dat meldt Techcruch. Een vertegenwoordiger van het bedrijf heeft gereageerd op de problemen en zegt dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

We’re aware of a bug accessible through a technical workaround where some Fleets media URLs may be accessible after 24 hours. We are working on a fix that should be rolled out shortly.

Twitter moet fleets-probleem oplossen

De ‘workaround’ waar de vertegenwoordiger het over heeft, is een app voor ontwikkelaars die fleets van open accounts kan schrapen. Dat gebeurt via de api van Twitter (api’s zijn tools voor ontwikkelaars). Zodoende kunnen fleets waarvan de tijd verstreken is alsnog teruggehaald worden, wanneer diegene de url van de verdwijnende tweet heeft. Wanneer de oplossing beschikbaar is, dan kan zelfs iemand met die url de fleet niet terughalen.

Hoewel gebruikers de fleets slechts 24 uur kunnen zien, worden die berichten wel voor dertig dagen opgeslagen op de servers van Twitter. In sommige gevallen zelfs langer, wanneer blijkt dat iemand zich niet aan de richtlijnen houdt. De fleet in kwestie staat dan ook nog in je eigen Twitter-data, die je kunt downloaden.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Twitter neemt ‘Instagram’-functie over, maar vergeet belangrijkste onderdeel
Sluiten