Twitter geeft gebruiker mogelijkheid om haat-comments te verbergen

Twitter is een platform dat er bekend om staat dat mensen van alles en nog wat er op kunnen zeggen. Wanneer er personen zijn die enorm irritant zijn, dan heb je de mogelijkheid om hen te blocken. Maar dan kan het alsnog gebeuren dat zij reageren op jouw tweets en anderen daar weer op gaan reageren. Zodoende heb je een hele discussie onder jouw tweet wat je niet wilt. Daar gaat Twitter je nu een oplossing voor bieden.

Twitter geeft gebruiker controle over discussie

Wanneer er iemand op een stomme manier onder jouw tweet reageert en daar vervolgens een discussie onder ontstaat waar je helemaal geen zin in hebt, dan heb je nu de mogelijkheid om die reacties te verbergen. Op die manier kunnen anderen niet zien wat voor een stomme reactie iemand geeft en vervolgens daar weer op willen reageren. Daarmee wil Twitter de grote hoeveelheid haat-comments een klein beetje binnen de perken houden.

Straks minder haat via je smartphone verspreiden (Bron: Charles ??)

Als de maker van de originele tweet krijg je een soort van adminrechten die je de mogelijkheid geven om te bepalen welke reacties je wilt verbergen. Als een tweet je niet aanstaat, dan klik je op de rechterkant van die tweet en zul je uiteindelijk naast de reeds bestaande opties ook de optie ‘Hide reply’ krijgen, waardoor de reactie voor de rest van de gebruikers verborgen wordt. Zij kunnen die overigens nog wel oproepen door op een icoon te klikken die alle verborgen tweets toont, maar als zij dan een discussie aangaan, dan is dat meer een discussie zoals die ook in DM zou plaatsvinden. Anderen en jijzelf hebben daar dus geen last van.

De nieuwe toevoeging is overigens nog niet in Nederland beschikbaar. De functie werd eerst in Canada getest en is nu uitgerold naar de Amerikaanse en de Japanse markt. Wanneer het wereldwijd wordt uitgebracht is nog niet bekend. Wil je meer lezen over Twitter? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Twitter geeft gebruiker mogelijkheid om haat-comments te verbergen
Sluiten