Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Twitter introduceert Topics: volg onderwerpen in plaats van mensen

Het sociale netwerk Twitter heeft laten weten dat gebruikers van de dienst voortaan naast mensen ook specifieke onderwerpen kunnen volgen. Wanneer je een onderwerp uitkiest, dan zie je alleen tweets die binnen de categorie van het onderwerp passen.

Na maanden testen is Twitter er eindelijk klaar voor. Het bedrijf stelt gebruikers voortaan in staat onderwerpen te volgen, in plaats van alleen maar mensen. De nieuwe functie is in de afgelopen dagen uitgerold en moet vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar zijn.

Onderwerpen volgen op Twitter

Dit is een nieuwe richting voor het sociale netwerk. Voorheen kon je alleen mensen volgen en meer lezen over bepaalde onderwerpen door op een hashtag te klikken. Een hashtag is een verzamelbak aan informatie met daarin alles dat mensen er zelf aan gekoppeld hebben.

Je kunt nu kiezen uit meer dan driehonderd verschillende onderwerpen, zoals sport, entertainment en natuurlijk videogames. Je krijgt tweets te zien van accounts met een bepaalde autoriteit die je normaal niet gezien zou hebben wanneer je die accounts niet volgt. Zo krijg je toch de inhoud te zien waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat je zelf actief naar die accounts hoeft te zoeken.

“De juiste hoeveelheid tweets”

In de toekomst zal het bedrijf ervoor zorgen dat er meer onderwerpen beschikbaar komen, laat Rob Bishop van Twitter weten tegenover The Verge. De onderwerpen die je volgt worden in kaartvorm gepresenteerd en zijn de meest populaire tweets van dit moment.

Mocht je het toch allemaal te veel vinden in je timeline, dan kun je er altijd voor kiezen om de onderwerpen niet meer te volgen. Twitter belooft echter dat je “de juiste hoeveelheid” tweets voorbij zult zien komen, wat dat ook moge inhouden. De tijd zal het leren; hopelijk bombardeert het netwerk gebruikers niet met berichten waar ze eigenlijk toch niet op zitten te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitter introduceert Topics: volg onderwerpen in plaats van mensen
Sluiten