Twitter brengt iOS-functionaliteit een maand later ook naar Android

Twitter heeft laten weten dat het nieuwe deelmenu nu ook beschikbaar is voor Android, een maand na de introductie op iOS. Met de vernieuwde interface moet het voor gebruikers gemakkelijker worden tweets naar andere apps te delen. Het gaat hier vooralsnog nog wel om een test met het nieuwe menu.

Sommige mensen klagen er nog wel eens over een bepaald besturingssysteem voorgetrokken wordt als het gaat om het introduceren van nieuwe functies voor third-party applicaties. Per app is dit echter verschillend, maar voor de officiële Twitter-applicatie geldt dat iOS meestal als eerste aan de beurt is als het om nieuwe mogelijkheden gaat. Zo kreeg de iOS-versie vorige maand al de beschikking over een geheel vernieuwd deelmenu, die nota bene zo’n twee maanden geleden al in een testfase uitgerold werd. Nu heeft het sociale medium bekendgemaakt dat de Android-versie ook mag rekenen op het nieuwe menu.

Twitter op Android krijgt nieuwe deelmenu

Dat laat het bedrijf weten in een tweet binnen hetzelfde draadje op zijn eigen sociale netwerk. Het gaat vooralsnog om een testversie van het nieuwe deelmenu. Je bekijkt de tweet hieronder, samen met de eerste tweet die erbij hoort.

Het vernieuwde deelmenu stelt gebruikers in staat tweets te delen met andere mensen op Twitter, maar ook met vrienden die geen gebruikmaken van dit netwerk. Met een simpele druk op de knop deel je een tweet naar bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram. In de bovenstaande tweet zien we overigens het appicoon van de berichtenapplicatie van iOS staan; dit is dan ook een screenshot van de iOS-versie.

Het bedrijf deed er ongeveer zes weken over om uit de testfase op iOS te komen. Laten we hopen dat het ietwat sneller gaat voor Android-gebruikers.

Twitter

Reageer op artikel:
Twitter brengt iOS-functionaliteit een maand later ook naar Android
Sluiten