Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 22 mrt 2018

Twitter CEO Jack Dorsey: ‘Bitcoin wordt ‘s werelds enige betaalmiddel’

Na een aantal pittige maanden kan de cryptomarkt wel wat goed nieuws gebruiken. Door de volatiliteit kan een simpele uitspraak van een invloedrijk persoon de koers doen stijgen, of juist dalen. Zo deed PayPal medeoprichter en techmiljardair Peter Thiel begin deze week nog uitspraken over Bitcoin.

Twitter CEO over Bitcoin

Hij gelooft er heilig in dat Bitcoin het online equivalent van goud wordt. Geen betaalmiddel dus, maar een manier om waarde op te slaan. Niet helemaal waar de cryptocurrencty voor bedoeld is, maar wel een manier om voort te blijven bestaan.

Nu komt er ook steun vanuit een andere onverwachte hoek: Twitter CEO Jack Dorsey. Niet de minste naam dus! Hij is tevens ook de CEO van Square, een bedrijf dat zich specialiseert in mobiele betalingen. Ook met crypto.

Jack Dorsey
Jack Dorsey

Je zou dus kunnen stellen dat Dorsey weet waar hij het over heeft. Tijdens een recent interview met de Times, deed de CEO een opmerkelijke uitspraak. Volgens hem wordt Bitcoin binnen tien jaar het standaard betaalmiddel. Zowel online als offline.

“De wereld zal uiteindelijk een enkele valuta hebben, ook het internet,” aldus Dorsey. “Ik denk persoonlijk dat het Bitcoin gaat zijn… waarschijnlijk over tien jaar, maar het kan zelfs sneller gaan.”

De Twitter CEO investeerde onlangs nog in een bedrijfje genaamd Lightning Network. Een bekende naam voor degenen die het cryptonieuws bijhouden. De startup wil namelijk de lange transactietijden van Bitcoin gaan verhelpen.

Om die complete cryptomarkt te beslaan, moet Bitcoin zelfs meer waard worden dan 1 miljoen dollar.

Tot dat lukt, blijft het een beperkte cryptocoin. Ook Jack Dorsey ziet dat in: “Bitcoin is op dit moment nog niet geschikt om een effectief betaalmiddel te worden. Maar er zijn nieuwere technologiën die op de blockchain gebouwd worden, die daar verandering in kunnen brengen.”

Bitcoin

23 biljoen dollar

Onlangs voorspelde Oxford Economics nog dat de digitale economie in 2025 23 biljoen dollar waard zal zijn. Daarvoor heeft de markt dus nog een lange weg te gaan. Om die complete cryptomarkt te beslaan, moet Bitcoin zelfs meer waard worden dan 1 miljoen dollar. Dat is in ieder geval de waarde die beveiligingsexpert John McAfee erop plakt.

 

Zo ver hoeft het niet eens te komen om er rijk van te worden, zoals Dorsey. Is het een kwestie van blijven profiteren van een bubbel die gaat barsten, of wordt de weg omhoog echt weer ingezet. Deze expert heeft een verrassend antwoord.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste cryptonieuws!

Reageer op artikel:
Twitter CEO Jack Dorsey: ‘Bitcoin wordt ‘s werelds enige betaalmiddel’
Sluiten