Twitter leek bewerkingsknop voor tweets te testen, bleek een bug te zijn

Heel even leek het erop dat Twitter ons iets gaf waar twitteraars al jaren om vragen: een bewerkfunctie voor tweets. CEO Jack Dorsey heeft al eens geroepen dat die knop er niet komt, maar afgelopen weekend dook de functie in een omslachtige manier toch op… Helaas bleek het toch een bug te zijn, laat de site weten.

De functie werkte toch nog even anders dan je zou verwachten. Er was niet een extra knop aanwezig waarmee je je tweet achteraf kon aanpassen. Tom Warren, een journalist van The Verge, laat in een video op Twitter zien hoe het precies werkte. Wanneer je een antwoord op een tweet verwijderde (om wat voor reden dan ook) en je begon opnieuw een antwoord aan te maken, dan verscheen de tekst uit het verwijderde bericht opnieuw in beeld. Zo konden eventuele fouten aangepast worden en snel opnieuw verstuurd worden. Dichterbij dan dit komen we voorlopig niet als het gaat om tweets bewerken.

Bewerkfunctie op Twitter was een softwarefout

Heel even leefde de gedachte dat Twitter dus met enkele personen de nieuwe functie, hoe omslachtig ook, aan het testen was. Menig twitteraar werd hier ontzettend enthousiast van, tot het moment dat een medewerker van het bedrijf roet in het eten gooide met de onderstaande tweet.

CEO Jack Dorsey heeft in het verleden al gezegd dat Twitter “waarschijnlijk nooit” een bewerkfunctie introduceert, omdat daarmee bepaalde, goed verspreide boodschappen mogelijk mee gemanipuleerd kunnen worden. Ondanks het feit dat het platform de laatste tijd veel meer veelgevraagde functies uitrolt, hoeven we hier dus niet op te rekenen. Mocht er wederom zoiets gebeuren, dan hebben we waarschijnlijk te maken met een nieuwe bug.

Reageer op artikel:
Twitter leek bewerkingsknop voor tweets te testen, bleek een bug te zijn
Sluiten