Ilona Braam
Ilona Braam Apps 10 jun 2019

Voeg nu tot drie gasten toe aan je Twitter livestream

Hoewel Twitter ooit begon als een applicatie voor mensen die met korte tekstberichten hun gedachten wilden delen met de wereld, heeft video zijn weg de afgelopen jaren ook naar de app gevonden.  Zo kun je niet alleen video’s posten, maar kun je bijvoorbeeld ook aan de slag met een livestream om het allemaal nog directer te maken. Twitter heeft aan dat livestreamen onlangs een nieuwe feature toegevoegd. Tegenwoordig kun je ook andere mensen toevoegen aan je stream.

Drie gasten in je Twitter livestream

Voorheen kon je tijdens je Twitter livestream alleen interacteren met je publiek via chatberichten die realtime op het scherm verschenen. Dat zorgde al voor behoorlijk wat interactie, maar met de nieuwe feature wordt het allemaal nog wat heftiger. Door mensen toe te voegen aan je stream verandert je uitzending van een monoloog naar een echt gesprek of zelfs een discussie. Volgers van je stream zullen wel nog steeds alleen jou zien, terwijl je gasten er alleen in de vorm van audio aan toe worden gevoegd.

Twitter livestream

Zo werkt het

Om mensen toe voegen aan je livestream op Twitter kun je de camera openen door naar links te swipen vanaf je timeline. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om op het camera icoontje te tappen in de tweet composer. Daarna tap je onderaan op de live mode en vervolgens op het icoon met twee gezichten rechtsboven. Dit zorgt ervoor dat kijkers aan kunnen geven dat ze graag mee zouden willen doen aan je stream. Tijdens je stream kun je vanaf nu verzoeken ontvangen van belangstellenden en deze kun je wel of niet toelaten. Mocht je er spijt van hebben dat je iemand hebt toegevoegd, kun je ze even makkelijk weer verwijderen door op het kruisje bij hun foto te tappen.

Meedoen aan een livestream

Mocht je als kijker mee willen doen aan iemands livestream, kun je het icoontje met twee gezichten tappen om een verzoek in te dienen. Als je verzoek wordt ingewilligd krijg je vervolgens een countdown van vijf seconden, zodat je je kunt voorbereiden op je live debuut. De countdown geeft je overigens ook tijd om je nog snel te kunnen bedenken en je debuut te annuleren.

Verder is Twitter de laatste tijd behoorlijk bezig geweest met het toevoegen van nieuwe features. Zo kun je tegenwoordig eindelijk je retweets voorzien van video’s en GIFs.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voeg nu tot drie gasten toe aan je Twitter livestream
Sluiten