Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 16 jun 2019

Desktop Twitter app komt weer terug met macOS Catalina

In februari vorig jaar besloot Twitter een einde te maken aan de desktop app voor de Mac. Op zich hadden we het kunnen zien aankomen, aangezien de app bijna nooit updates kreeg. Twitter raadde gebruikers aan op hun computer gewoon de web versie te gebruiken, maar nu lijken ze toch van mening te zijn veranderd. Onlangs lieten ze namelijk weten dat de app binnenkort toch weer terugkomt.

Twitter en macOS Catalina

De reden dat de desktop versie van Twitter in de eerste plaats verdween, had te maken met feit dat de focus steeds meer uitging naar de mobiele apps. Het bedrijf zou er de mankracht niet voor hebben om de Mac app daarnaast ook nog te onderhouden. Dat verandert echter met de komst van Apple‘s Project Catalyst voor macOS 10.15 Catalina. Apple onthulde het nieuwe project tijdens zijn WWDC conferentie.  Twitter liet toen meteen weten dat ook hun Mac app met Catalina opnieuw zijn intrede zal doen.

Twitter app Mac

Dark mode en notificaties

Twitter geeft aan dat ze met Project Catalyst hun bestaande iOS codebase zouden kunnen gebruiken voor de Mac app. Hierdoor wordt het onderhouden van de extra app een stuk makkelijker en efficiënter dan voorheen. Twitter geeft aan dat ze de komende jaren deze gedeelde codebase zullen blijven verbeteren en zo op een haalbare manier de verschillende iOS apps van updates kunnen voorzien.. Op de planning voor de desktop app staan verschillende features, waaronder een dark mode, keyboard snelkoppelingen, meerdere vensters en notificaties.

Catalina zelf wordt ergens in de herfst gelanceerd, maar tijdens WWDC 2019 kregen we uiteraard al een kleine preview van Apple’s nieuwe besturingssysteem. We kunnen onder andere nieuwe applicaties verwachten voor Apple Music, Podcasts en Apple TV. Deze zullen samen de huidige iTunes app gaan vervangen, waar Apple mee gaat stoppen. De Music applicatie zou echter behoorlijk veel lijken op de goede oude iTunes app, maar dan iets simpeler

The Verge

Reageer op artikel:
Desktop Twitter app komt weer terug met macOS Catalina
Sluiten