Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 13 mei 2020

Twitter laat medewerkers na lockdown altijd thuiswerken

Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten werken. Dat gaat voor Twitter zo goed dat de medewerkers dat ook na de lockdown mogen doen.

Eerder deze maand lieten Google en Facebook al weten dat medewerkers van hun bedrijf tot in ieder geval het einde van het jaar kunnen thuiswerken. Twitter gaat nu een stapje verder door ze voor altijd de mogelijkheid te geven om thuis hun arbeid te verrichten. De medewerkers van het bedrijf werken al sinds vanuit eigen huis.

Twitter tijdens de lockdown

“De afgelopen maanden hebben we bewezen dat we het mogelijk hebben kunnen maken op thuis te werken. Dus als onze medewerkers een rol hebben waarin ze thuis kunnen werken en dat ook in de toekomst willen doen, zullen wij dat mogelijk maken,” laat het bedrijf weten aan BBC. Desondanks staat de deur ook open voor mensen die in de toekomst gewoon naar kantoor willen komen. Ze zeggen “hun warme en gastvrije zelf te zijn”, maar er worden wel extra maatregelen genomen vanwege de coronacrisis. Om naar kantoor te kunnen moeten de medewerkers nog wel even wachten. De deuren van het bedrijf in San Francisco gaan pas open in september.

Het nieuwe werken

Verschillende mensen roemen de beslissing van Twitter om mensen thuis aan de slag te laten gaan. Het kan een verandering zijn in het nieuwe werken. In het verleden was het imago van thuiswerken slecht en werd er gedacht dat mensen minder productiever waren. In de coronacrisis blijkt het tegenovergestelde echter het geval. Door programma’s als Zoom en Slack is het tevens mogelijk om goed te vergaderen vanuit huis. Ook zijn er apps die thuiswerken flink wat makkelijker maken.

Ondertussen plannen verschillende bedrijven weer hoe de kantoren open kunnen als de lockdown wat minder streng wordt. Ze zullen maatregelen moeten nemen om medewerkers een veilige werkomgeving te bieden. Werknemers moeten minstens 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden en de hygiëne moet in orde zijn.

Reageer op artikel:
Twitter laat medewerkers na lockdown altijd thuiswerken
Sluiten