Mark Hofman
Mark Hofman Apps 22 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter gaat voor nog meer negativiteit met nieuwe functionaliteit

Hoe fijn Twitter op sommige momenten ook kan zijn, het is over het algemeen niet bepaald dé plek voor positiviteit. Iets dat met een nieuwe functionaliteit, die op dit moment getest wordt op iPhone, niet echt gaat veranderen.

Twitter is bezig met een experiment waarin iPhone-gebruikers tweets kunnen voorzien van een duimpje omlaag. Iets dat we bijvoorbeeld kennen van YouTube, waar de gemiddelde gebruiker er nog wel mee om kan gaan. Of dat ook voor Twitter geldt valt nog te bezien.

Duim omlaag voor Twitter

Begrijp me niet verkeerd: ik vind Twitter best wel een leuk platform. Ik volg prominente figuren en journalisten uit de tech-wereld en kom soms met interessante mensen in contact. Maar ik merk gewoon dat ik zo nu en dan een stuk positiever in het leven sta als ik de app even een tijdje van mijn iPhone verwijder. Iets dat simpelweg te maken heeft met de negatieve sfeer die er op het platform heerst.

 

Zoals gezegd gaat het om een experiment van Twitter. Er is een klein groepje iPhone-gebruikers die de functionaliteit kan testen, Android-gebruikers komen nog niet in aanmerking. Of Twitter de feature ook echt voor iedereen uit zal rollen is niet bekend.

Geen dislike knop

Volgens Twitter Support moeten gebruikers dit overigens niet zien als een dislike knop. Volgens het bedrijf zelf is de feature voornamelijk bedoeld om aan te geven of bepaalde reacties iets toevoegen aan een gesprek. Is dat niet het geval, dan kunnen gebruikers een duim omlaag geven. Op deze manier kan Twitter het gedrag van zijn gebruikers beter begrijpen.

Dat is dan ook de reden dat het aantal duimpjes omlaag alleen voor jou te zien is. Twitter houdt het aantal dislikes dus verborgen en geeft aan dat ze geen invloed hebben op de volgorde van de reacties. Het idee is misschien goed en het gaat om slechts een experiment. Al ben ik wel een beetje bang dat de uitslag al een klein beetje vast staat.

Het bedrijf bedoelt dit misschien niet als dislike knop, maar ik ben bang dat dit uiteindelijk wel op deze manier gebruikt gaat worden.

Het einde van Fleets

Vorige week werd bekend dat Twitter, na acht maanden vol te houden dat het een succes zou worden, een einde maakt aan Fleets. De functionaliteit, die veel wegheeft van Instagram Stories en daardoor dus ook Snapchat, zal vanaf volgende maand verdwijnen. De kans is vrij groot dat je vanaf dat moment geen verhalen van gebruikers, maar Spaces bovenaan je tijdlijn ziet staan.

Twitter richt zich op audio in nieuw experiment: maak kennis met Spaces

Spaces is het antwoord van Twitter op Clubhouse, dat begin dit jaar erg populair was. Benieuwd wat deze variant precies te bieden heeft? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitter gaat voor nog meer negativiteit met nieuwe functionaliteit
Sluiten