Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 16 jul 2019

Vervelende mensen op Twitter? Zo leg je ze het zwijgen op!

Twitter is een handige plek om bij te houden wat er allemaal gebeurt in het leven van je vrienden of bijvoorbeeld bekende mensen, die je interessant vindt. Ook bedrijven zijn tegenwoordig veelvuldig te vinden op twitter om je te helpen en om nuttige info te geven. Helaas zijn er ook twitteraars, die alleen lijken te bestaan om je te irriteren. Wat je misschien niet wist is dat je verschillende filtermogelijkheden hebt met betrekking tot de notificaties die je te zien krijgt. Dit is hoe je je leven wat aangenamer maakt.

Twitter instellingen aanpassen

Redelijk wat mensen maken Twitter accounts aan om alleen maar te gaan trollen. Daarnaast zijn er ook bots die van alles op de dienst posten, waar je helemaal geen behoefte aan hebt. Daarom heeft Twitter een paar filter opties om de kans te verkleinen dat je te maken krijgt ongewenste tweets. Deze opties vind je in het “Instellingen en Privacy” menu onder het kopje “Meldingen”.

Geen meldingen van nieuwe gebruikers

In het “Meldingen” menu kun je ervoor kiezen om notificaties van bepaalde gebruikers het zwijgen op te leggen. Zo kun je ervoor zorgen dat notificaties van mensen die je niet volgen of die jij zelf niet volgt je niet meer bereiken. Daarnaast kun je ook aangeven dat je geen meldingen wilt zien van gebruikers met een nieuw account of van accounts met de standaard Twitter profielfoto. Als laatste kun je ook nog notificaties het zwijgen opleggen van mensen die hun emailadres of telefoonnummer niet hebben bevestigd. En zoals altijd kun je natuurlijk ook nog specifieke accounts blokkeren of negeren.

Twitter meldingen

Sommige filter opties zullen wat nuttiger zijn met het weren van vervelende bots of trolls. Zo hebben bots en mensen die alleen maar vervelend willen doen vaak geen persoonlijke profielfoto, hoewel dat natuurlijk vaak ook weer wel het geval is. Daarbij is het tegenwoordige makkelijker dan ooit om een persoonlijke profielfoto te uploaden van iemand, die op geen enkel social media netwerk te vinden is. Op de website thispersondoesnotexist.com krijg je bijvoorbeeld al met een enkele klik een computer gegenereerd gezicht voorgeschoteld, van iemand die helemaal niet bestaat.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Vervelende mensen op Twitter? Zo leg je ze het zwijgen op!
Sluiten