Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 20 jun 2019

Twitter verwijdert doorgewinterde functie van platform

Op het moment is het mogelijk om je berichten op Twitter te voorzien van precieze locatie tags. Binnenkort gaat daar echter verandering in komen. In een tweet laat het bedrijf weten dat het in de toekomst niet meer mogelijk zal zijn om precieze locatie details zoals breedtegraden en lengtegraden via je tweets te delen met je volgers.

Weinig interesse voor precieze tags

Twitter geeft aan dat ze de mogelijkheid om precieze locatie tags te delen binnenkort zullen verwijderen, omdat de meeste mensen helemaal geen gebruik maken van de optie. Op deze manier zou de ervaring met tweeten ook simpeler worden voor gebruikers. Wel zal het nog steeds mogelijk zijn om precieze locatie gegevens te delen via de geüpdatete (wat een woord) camera van de app. Bij je foto’s zul je dus nog steeds precieze locatie details kunnen delen.

Twitter omzeilen

Mocht je nou überhaupt geen locatiegegevens willen delen met je volgers, kun je dit natuurlijk ook gewoon uitschakelen. In de app vindt je de mogelijkheid om dat te doen onder het “privacy and safety” menu. Natuurlijk zou het ook nog kunnen dat jij nou net één van de weinige gebruikers bent, die het wel leuk vindt om precieze locatie tags toe te voegen aan je tweets. Mocht je dat in de toekomst nog steeds willen doen, zou je dat voor elkaar kunnen krijgen via andere diensten zoals bijvoorbeeld Foursquare.

Twitter lijkt de laatste tijd extra druk bezig te zijn met allerlei veranderingen in de app. Zo hoef je tegenwoordig je livestreams niet meer alleen te doen, maar kun je tot drie gasten toevoegen aan je stream. Dat gebeurt in de vorm van audio en op deze manier verandert je monoloog in een dynamische discussie, wat mogelijk interessanter is voor je volgers.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Twitter verwijdert doorgewinterde functie van platform
Sluiten