Twitter gaat Reddit achterna met nieuwe test

Een gesprek volgen op Twitter is niet de makkelijkste taak op aarde, maar als het goed is komt daar vanaf 2020 verandering in. Dit meldt applicatie-onderzoeker Jane Manchun Wong op Twitter.

Volgens Wong gaat Twitter gesprekken onder een tweet weergeven zoals dat op dit moment ook op Reddit gebeurt. Het platform maakt dan gebruik van een zogeheten conversation trees stijl.

Reacties op Twitter zoals bij Reddit

Jane Manchun Wong, een zeer bekende applicatie-onderzoeker op Twitter, heeft de nieuwe stijl voor het eerst gesport op Twttr. Dat is een aparte applicatie waarop het bedrijf nieuwe toepassingen test voordat deze uitrollen naar het grote publiek.

Net als bij Reddit heeft Twitter ervoor gekozen dat gesprekken als een soort boom weergegeven worden. Dat betekent dat reacties op andere personen onder de eerste reactie komen te staan (snap jij het nog).

Op Reddit ziet dit er als volgt uit:

Reddit Twitter
(Afbeelding: WANT)

En zo moet het er dus uitzien op Twitter:

Meer overzicht

Volgens Wong zou het ook mogelijk zijn om antwoorden aan elkaar te verbinden door middel van nesting. Dat betekent simpelweg dat antwoorden onder elkaar weergegeven worden, waardoor een gesprek makkelijker te volgen is.

Tegenover Techcrunch heeft het bedrijf toegegeven dat het bezig is met de aanpassing. Ook laat het bedrijf weten dat deze wijziging een onderdeel zou worden van een grote update, waarin meerdere Twttr experimenten het daglicht zien op Twitter.

Controversie over inactieve Twitter-accounts

Twitter is de laatste tijd druk bezig met ontwikkelingen omtrent het platform. Eerder maakte Jack Dorsey al bekend dat het social media platform hard op gaat treden tegen politieke campagnes. Daarbij maakte het bedrijf ook bekend dat het inactieve accounts gaat verwijderen.

Iedere gebruiken die minstens 6 maanden niet meer actief is geweest op het platform, en ook niet inlogt voor 11 december 2019, zal van het platform gegooid worden. Helmaal niet zo’n gek idee, mocht het niet zo zijn dat er ook veel accounts over overleden mensen op het platform staan. Dit wordt door sommige mensen gebruikt om herinneringen op te halen.

Twitter besloot deze week om eerst een manier te vinden om dat te fixen, voordat het de accounts verwijderd. Althans, overal ter wereld behalve in Europa. De reden daarachter weten? Check dan zeker even ons verhaal over de situatie.

Reageer op artikel:
Twitter gaat Reddit achterna met nieuwe test
Sluiten