Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 17 jul 2019

Twitter voorzien van een re-design en gebruikers zijn alles behalve blij (maar…)

We weten allemaal dat de technologie zich in een razend tempo blijft ontwikkelen. Vandaar dat we ons best doen om een beetje bij te blijven. Dit geldt natuurlijk ook voor de makers van online platformen zoals Facebook, Instagram en Twitter. Deze laatste heeft bijvoorbeeld onlangs haar interface vernieuwd, al blijkt niet iedereen daar even blij mee te zijn.

Twitter krijgt nieuwe interface

Of het nou gaat om het casten van een andere acteur of de nieuwe verpakking van een pak hagelslag, er is altijd een groepje mensen waarbij verandering weerstand oproept. Zo ook als een social media platform haar interface vernieuwd.

Twitter is onlangs namelijk begonnen met het uitrollen van een nieuwe interface. Het bleek echter al snel dat de meeste gebruikers echter helemaal niet op deze update zaten te wachten.

Er is onder andere sprake van grotere letters, de navigatiebalk staat voortaan links en de trending topics zijn naar rechts verplaatst. Veel gebruikers vinden het echter maar lelijk. Toch zou het ook gewoon een kwestie van wennen kunnen zijn.

Al wordt er met name geklaagd over het feit dat de ´´echt belangrijke problemen´´ nog steeds aanwezig zijn. Bijvoorbeeld dat extreme rechtse gebruikers vaak gewoon hun gang kunnen blijven gaan.

Toch zijn er ook vernieuwingen waar positief op gereageerd wordt. Zo blijkt de dark mode verbeterd te zijn en is het voortaan ook makkelijker om van account te verwisselen, mocht je meerdere profielen hebben.

Vervelende mensen dempen

Ondanks de vernieuwde interface blijkt Twitter dus niets nieuws te hebben gedaan om vervelende mensen te weren. Gelukkig kon je dit al een tijdje eigenhandig doen. Lees hier meer over hoe je meldingen van ongewenste bezoekers kunt beperken.

Meer tips op het gebied van Twitter zijn te lezen in het overzicht.

Reageer op artikel:
Twitter voorzien van een re-design en gebruikers zijn alles behalve blij (maar…)
Sluiten