Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 9 mei 2019

Retweets voorzien van video’s en GIFs? Twitter maakt het mogelijk!

Wie anno 2019 nog veel gebruik maakt van Twitter zal zonder twijfel weten dat retweets een groots onderdeel zijn van het platform. Maar dat wil niet zeggen dat er nog zaken ontbreken. Eerder was het niet mogelijk om afbeeldingen, video’s en GIFs toe te voegen tijdens het delen van tweets op jouw account. Daar komt nu verandering in.

Twitter voegt afbeeldingen, video’s en GIFs toe aan retweets!

Het retweeten van tweets is in de loop der jaren kenmerkend geworden voor Twitter als platform. Het delen van berichten kan niet alleen nieuwe content zijn voor je volgers, maar biedt je ook de kans om te reageren op bepaalde zaken terwijl iedereen weet waar je het over hebt. Maar waar woorden niet altijd je gevoelens kunnen beschrijven kunnen video’s, afbeeldingen of GIFs dat wel. Voorheen was het alleen niet mogelijk om deze toe te voegen aan je retweets. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Twitter heeft het mogelijk gemaakt om onder andere GIFs toe te voegen aan retweets of quote tweets. Het delen van je gevoelens of op hilarische wijze reageren op bepaalde zaken wordt hierdoor een stuk makkelijker. Twitter laat deze week weten dat de feature nu beschikbaar is, maar dat het doorvoeren van de wijziging alles behalve makkelijk was. Ondanks het feit dat het een relatief makkelijke wijziging is. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat het systeem de toevoegingen van de retweet niet kon onderscheiden van de originele tweet. Door het plaatje van het origneel kleiner te maken is dat nu wel gelukt.

Twitter retweets video afbeelding GIF

En dat zorgt er dus voor dat retweets niet alleen voorzien kunnen worden van afbeeldingen, video’s of GIFs, maar er ook iets anders uitzien. Zoals hierboven te zien is zijn de profielfoto’s wel behouden. Wie beschikt over de Twitter app van iOS of Android zou, als het goed is, nu al aan de slag kunnen gaan met de nieuwe feature. De mobiele website is ook voorzien van de wijziging, maar er is nog niks gezegd over de desktopversie van het platform.

Reageer op artikel:
Retweets voorzien van video’s en GIFs? Twitter maakt het mogelijk!
Sluiten