Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Digital 6 november 2019

Twitter wil de manier waarop retweets en mentions werken aanpassen

Op Twitter kun je dagelijks vertellen hoe het met je gaat. Of je frustratie uitten op een bepaalde voetbalwedstrijd en op die manier interactie hebben met anderen. De manier waarop dat gaat gebeuren, zou in de toekomst anders kunnen gaan worden.

Dat is af te leiden uit een tweet die Dantley Davis naar buiten heeft gebracht. Davis is bij Twitter als vice president van design en research werkzaam en heeft zodoende wat invloed op de manier hoe alles werkt.

Twitter wil mentions en retweets aanpassen

In een tweet geeft hij aan dat dit vooral zijn wensen zijn voor wat we in 2020 zouden kunnen verwachten. Het zijn dus geen harde aankondigingen vanuit Twitter zelf. Maar aangezien hij in een bepaalde positie zit, kun je wel verwachten dat dit soort veranderingen er aan gaan komen.

Ten eerste is de mogelijkheid om een tweet niet te laten retweeten een mooie tool om te voorkomen dat andere mensen jouw tweet retweet om je op die manier in een negatief daglicht te zetten. Het is een maatregel om een vorm van cyberpesten tegen te gaan. Daarnaast zou de mogelijkheid om niet in een discussie te worden getrokken via een mention ook erg fijn zijn. Het komt best wel vaak voor dat je naam ergens wordt genoemd en je dan daarvoor een bericht krijgt. Als je daar geen toestemming voor geeft, dan zou dit in de toekomst dus niet meer kunnen en is het leven op Twitter op die manier een stuk rustiger.

Twitter
(Bron: Marten Bjork)

Hopelijk worden een aantal van deze ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd in 2020. Wil je meer lezen over Twitter? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Twitter wil de manier waarop retweets en mentions werken aanpassen
Sluiten