Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Digital 28 november 2019

Twitter schort plannen op voor verwijderen inactieve accounts

Het sociale netwerk Twitter heeft bekendgemaakt dat de plannen voor het verwijderen van inactieve accounts op het platform voorlopig zijn opgeschort. Het bedrijf wil namelijk eerst een manier vinden waarmee het overleden gebruikers kan herdenken.

Twitter heeft meer details vrijgegeven over de verwijdering van inactieve accounts. In de komende maanden is het sociale netwerk dit namelijk van plan, maar voorlopig alleen in de Europese Unie. Ook is het zo dat het bedrijf eerst wil uitvogelen hoe het nou precies overleden gebruikers kan herdenken, zoals dat bijvoorbeeld ook op Facebook gebeurt. Tot die tijd blijven de huidige inactieve accounts bestaan.

Voorheen was het zo dat accounts die zes maanden inactief waren, verwijderd zouden worden wanneer de eigenaar niet voor 11 december aanstaande inlogt. Die deadline is nu dus vooruitgeschoven.

Gebruikers herdenken op Twitter

Op Facebook is het zo dat profielen van overleden mensen een herdenkingsplaats worden voor vrienden en familie. Twitter heeft zo’n soort pagina nog niet, maar het team laat tegenover The Verge weten dat hier hard aan gewerkt wordt. In wat voor vorm we zo’n pagina krijgen uiteindelijk, is nog niet bekendgemaakt.

Toen bekendgemaakt werd dat Twitter oude accounts zou gaan verwijderen zodat die gebruikersnamen weer beschikbaar zouden zijn, klaagden gebruikers over het verlies van accounts van overleden dierbaren of beroemdheden. Die mensen hoeven zich nu dus voorlopig nergens zorgen over te maken.

Inactieve accounts verwijderen

Hoewel het verwijderen van inactieve accounts voorlopig alleen geldt voor Europa, kan het zijn dat Twitter de regeling doortrekt naar andere landen. Dat heeft als positief gevolg dat er dus gebruikersnamen vrijkomen. Het negatieve aspect is dat je mogelijk volgers verliest wanneer blijkt dat er een aantal van zijn overleden. Dat kan voor sommige gebruikers op het platform belangrijk zijn, maar aan de andere heb je ook vrij weinig aan volgers als ze inactief zijn.

Twitter

Reageer op artikel:
Twitter schort plannen op voor verwijderen inactieve accounts
Sluiten