Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 16 dec 2020

Twitter verliest vertrouwen en laat livestream-app Periscope varen

Twitter heeft aangekondigd de stekker uit de apps van Periscope te trekken. Na maart 2021 kun je deze niet meer gebruiken, helaas. Gelukkig is het wel zo dat je nog steeds kunt livestreamen via Twitter zelf, aangezien dat al een tijdje mogelijk is via de officiële applicatie van het socialmediabedrijf.

Mocht je nog gebruiken maken van de app Periscope, dan hebben we slecht nieuws: Twitter is namelijk voornemens de stekker uit die app te trekken. Wil je dan nog steeds livestreamen via dat platform, dan ben je aangewezen op de tools die het bedrijf aanbiedt via de officiële Twitter app. In een blogpost laat de socialmediagigant weten dat Periscope nog wel onderhouden wordt, maar dat eer verder geen plannen zijn. Bovendien is het zo dat de app ook steeds minder vaak gebruikt wordt, waardoor het ook niet meer rendabel is de app een nieuwe lik verf te geven. De kosten zijn te hoog en het gebruik is helaas te laag.

Stekker uit Periscope

Ondanks het feit dat Periscope pas per maart 2021 verdwijnt, is het wel zo dat Twitter geen nieuwe Pericope-accounts meer accepteert. Gebruikers hebben de mogelijkheid een archief van hun content en data te downloaden, zodat die niet verloren gaan. Daarnaast is het zo dat de website van Periscope voorlopig nog wel actief blijft, zodat iedereen openbare video’s kan blijven bekijken. Verder worden de regels omtrent Super Broadcasters versoepeld, het programma waarmee contentmakers geld kunnen verdienen. Dergelijke gebruikers kunnen tot en met 30 april 2021 geld blijven verdienen aan de dienst.

Twitter Facebook Android-apps
Twitter (Afbeelding: Needpix)

Verslagen door Twitch

Twitter kocht Periscope in 2015, nog voordat de livestreamingdienst officieel gelanceerd werd. Destijds zag het landschap voor livestreaming er heel anders uit en was bijvoorbeeld Meerkat heel populair. Ondanks het feit dat Periscope een vliegende start had, met al het socialmediageweld dat Twitter te bieden had, was de app geen daverend succes. Niemand had bijvoorbeeld Twitch aan kunnen zien komen; Twitch is momenteel marktleider voor de livestreammarkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reageer op artikel:
Twitter verliest vertrouwen en laat livestream-app Periscope varen
Sluiten