Zo zag je Twitter timeline er tien jaar geleden uit

Twitter is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het online landschap en is een belangrijke vorm van communicatie geworden naar de wereld toe. Van Kim Kardashian tot Elon Musk en Donald Trump, iedereen lijkt zijn ei kwijt te willen op het social media platform. Hoewel het platform al behoorlijk lang bestaat is het niet altijd geweest wat het nu is. Zo zie je hoe je Twitter timeline er tien jaar geleden uit zou hebben gezien, als je dezelfde mensen zou hebben gevolgd.

Link naar het verleden

Andy Baio, medeoprichter van het bekende XOXO kunst een technologie festival en voormalig CTO van Kickstarter, kwam onlangs met een link (jawel op Twitter) waar je precies kunt zien hoe je tijdlijn er tien jaar geleden uit zou hebben gezien. Het is pas als je op de link klikt dat je je realiseert dat het platform door de jaren heen toch behoorlijk is veranderd.

Minder media en discussies

Het lijkt erop dat het social media platform vroeger voornamelijk werd gebruikt om status updates door te geven, waar het vandaag vandaag toch als plek fungeert om allerlei verhitte discussies te voeren en lekker veel leaks te posten over aankomende producten. Natuurlijk waren alle hedendaagse features er ook nog niet, zoals automatische retweets en previews van links. Ook de aanwezigheid van mediabedrijven was vroeger toch ook beduidend minder.

smartphone verbaasd

Twitter vroeger onschuldiger en awkward

De reacties van mensen die de link hebben gevolgd, maken des te meer duidelijk hoe anders het vroeger allemaal was. Zo vindt Chris Franklin Twitter van tien jaar geleden bizar en awkward. Niemand zou nog hebben uitgevonden hoe je het platform moest gebruiken. Jonathan Howard is aan de andere kant weer blij verrast met hoe onschuldig we toen nog allemaal waren.

Als je bent uitgespeeld met je historische tijdlijn is het weer terug om naar het heden te komen om de hedendaagse versie verder te ontdekken. Ken je bijvoorbeeld deze hacks en functies al?

Techcrunch

Reageer op artikel:
Zo zag je Twitter timeline er tien jaar geleden uit
Sluiten