Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Digital 18 jun 2020

Twitter rolt nieuwe functie uit: tweets versturen met je stem!

De tijd dat je op Twitter beperkt was tot 140 karakters, dat ligt alweer een tijdje achter ons. Vandaag de dag kun je 280 karakters gebruiken en als dat nog niet genoeg is, is het min of meer standaard dat er complete draadjes verschijnen. Maar vanaf vandaag is er een nieuwe functie toegevoegd.

Wanneer je gebruik maakt van de Twitter-app op iOS, dan krijg je nu de mogelijkheid om voice-berichten op te nemen en op die manier jouw gedachten met de rest van de wereld te delen. De functie wordt als test uitgerold, waardoor het niet zeker is of het uiteindelijk definitief is. Dit maakte Twitter bekend via zijn blog.

Verstuur op Twitter tweets met je stem

De nieuwe functie van Twitter werkt erg simpel. Wanneer je geen zin hebt om te gaan typen of dat je vindt dat je mening beter tot zijn recht komt met je stem, dan maak je een nieuwe Tweet aan zoals je gewend bent op de app. Links onderaan zie je dan de mogelijkheid om je stem op te nemen. En wanneer je dat doet, dan zie je jouw profielfoto met daaronder de recordknop. Zie hieronder de afbeelding van hoe het er in mijn geval op Twitter er uit ziet.

Neem je stem op

Wanneer je begint met opnemen van je stem op Twitter, dan kun je maar liefst 140 seconden aan je gedachtes in een tweet gooien. Heb je meer tijd nodig? Dan kun je gewoon blijven praten. De app maakt er automatisch een draadje van. En als je dan klaar bent, dan ga je terug naar het scherm waarin je de tweet maakt en kun je hem daar versturen. De mensen die jou volgen zullen vervolgens een soort animatie te zien waarin jouw stem geactiveerd kan worden door op de play-knop te drukken. Terwijl je het voice-bericht luistert, kun je overigens vrij door je tijdslijn scrollen. Ideaal dus als je van multitasken houdt.

Zo komt het in je tijdslijn

Twitter laat weten dat de functie nu beschikbaar is voor een beperkte groep, maar zover ik kan zien, maken al veel mensen er gebruik van. Wil je meer lezen over de service? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Twitter rolt nieuwe functie uit: tweets versturen met je stem!
Sluiten