Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 28 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Twitter van Elon Musk: direct gevolgen voor Crypto en NFT’s

Zoals we in het nieuws hebben kunnen volgen is Elon Musk inmiddels officieel de eigenaar van social media platform Twitter. Direct na de overname zien we al gevolgen voor crypto en NFT’s. Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

Twitter NFT Tweet Tiles: NFT’s verhandelen via Twitter

Een van de eerste veranderingen is dat het binnenkort mogelijk is om NFT’s te verhandelen via Twitter. Men werkt daarvoor samen met 4 partners: Magic Eden, Rarible, Dapper Labs en Jump.trade.

Het platform wordt blockchain-onafhankelijk. Dit betekent dat transacties kunnen worden gedaan zolang men gebruik maakt van 1 van de vier partners. Deze 4 partijen hebben connecties met meerdere crypto blockchains zoals Tezos, Solana, Flow, Immutable X, Solana, Polygon en Ethereum.

Het project Twitter NFT Tweet Tiles is op dit moment in de testfase, maar zal naar verwachting snel uitgerold worden. Een betaald lidmaatschap (Twitter Blue) is daarvoor niet nodig.

Wordt Dogecoin (DOGE) het crypto wapen in de strijd tegen spam en bots?

In maart lekten er al plannen uit toen Elon Musk de overname van Twitter besprak. Een van de grote problemen is het feit dat er veel bots en spam op Twitter rond gaat. De oplossing zou daarbij in Dogecoin (DOGE) liggen.

De bedoeling is dat Twitter als geheel op de blockchain geplaatst wordt. Gebruikers van Twitter zouden vervolgens een klein bedrag per Tweet in Doge moeten betalen om hun bericht op de blockchain te registreren. Men denkt daarbij aan 0,1 Doge (tegen de huidige koers 0,008 cent). Daar tegenover staat dat mensen vergoedingen kunnen krijgen voor content.

Het grootste deel van dit plan is nu nog niet officieel bevestigd. Wel is bevestigd dat top content creators worden gecompenseerd. Hoe dat eruit gaat zien is nog niet bekend. Men gaat uit van een YouTube-achtig model, waar influencers vergoedingen krijgen uit advertentie-inkomsten en waarschijnlijk in crypto betaald gaan worden.

Toekomstmuziek: Twitter X app met crypto wallets en Binance

In de verdere toekomst wil Elon Musk, die volgens geruchten wel eens de fameuze Satoshi Nakamoto kan zijn, Twitter uitbouwen tot X, een ‘everything app’. Dit model is gebaseerd op het Chinese WeChat. Met een ‘everything app’ kun je naast Twitteren ook bijvoorbeeld reizen boeken, boodschappen doen en allerlei andere (digitale) diensten gebruiken. Daarmee zou je buiten de app eigenlijk geen internet meer nodig hebben voor het dagelijks leven.

Voor de betalingen zou een cryptowallet gebruikt gaan worden die het ook mogelijk maakt om crypto te houden en te verkopen. De verwachting is dat deze wallet in ieder geval geschikt zal zijn voor Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE). Waarschijnlijk zal ook de vroegere Binance Coin, nu bekend als Build ‘n Build (BNB) een rol krijgen.

Ook is de verwachting dat Binance een rol zal gaan spelen op Twitter aangezien inmiddels bekend is dat de grootste cryptobeurs ter wereld één van de financiers van de deal is. Oprichter en CEO CZ liet namelijk weten dat zij $ 500 miljoen hebben bijgedragen.

Het lijkt er daarmee op dat Twitter een grote rol gaat vervullen in de massa-adoptie van crypto als betaalmiddel. Dit leidt vaak tot koersstijgingen, maar daar is momenteel nog niet veel van te merken. De live cryptokoersen zijn namelijk op het moment van schrijven negatief.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter van Elon Musk: direct gevolgen voor Crypto en NFT’s
Sluiten