Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 31 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Twitter verbiedt politieke advertenties op eigen platform

Twitter zal geen politieke advertenties meer weergeven op zijn platform, laat ceo Jack Dorsey weten in een twee op woensdag. Het bedrijf neemt een standpunt in en meldt dat aandacht voor dergelijke boodschappen niet gekocht, maar verdiend moeten worden.

Twitter is een platform voor snel nieuws en snelle boodschappen. Daardoor kan je tweet nog wel eens snel verdwijnen in een oneindige stroom aan informatie. Door tweets uit te lichten, bereik je mogelijk een breder publiek met je boodschap. Dat kun je als persoon, bedrijf en natuurlijk ook als politicus doen. Echter, voor die laatste groep is het niet meer mogelijk politieke boodschappen onder de aandacht te brengen, laat Twitter-ceo Jack Dorsey weten in een tweet.

Twitter gaat geen politieke tweets uitlichten

Dorsey is van mening dat de aandacht voor een politieke boodschap verdiend moet worden en niet zomaar gekocht zou moeten kunnen worden. Als een politicus een goede boodschap heeft, dan zal dat de mensen vanzelf bereiken doordat volgers van dat accounts tweets kunnen retweeten, bijvoorbeeld. Door de optie voor het betalen van de verspreiding weg te halen, voorkom je dat mensen die niets aan die boodschap hebben toch geconfronteerd worden met de inhoud.

De financiële baas bij Twitter, Ned Segal, laat in een andere tweet weten dat het sociale medium in 2018 minder dan drie miljoen dollar verdiend heeft aan politieke advertenties. Het gaat het bedrijf om het principe, niet om het geld.

Hiermee zet Dorsey zichzelf recht tegenover Mark Zuckerberg en Sheryl Sandberg van Facebook, die eerder kritiek over zich heen kregen over het feit dat politici advertenties met valse informatie mogen verspreiden op het medium.

Dorsey heeft verder laten weten op 15 november meer details vrij te geven over het nieuwe beleid. Vanaf 22 november moet dat nieuwe beleid ingaan. De laatste tijd beschermt Twitter vaker zijn gebruikers. Zo werd onlangs de mogelijkheid geïntroduceerd haatberichten te verbergen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twitter verbiedt politieke advertenties op eigen platform
Sluiten