Twitter voegt tweestaps-verificatie toe; Kim Dotcom claimt de uitvinding

Het heeft even geduurd, maar dan is het nu eindelijk zover: Twitter voegt tweestaps-verificatie toe. Het werd tijd, want Twitter heeft de afgelopen maanden te maken gehad met een groot aantal gehackte accounts. En ook Facebook, Dropbox en Google hanteren het al een tijdje. Tweestaps-verificatie houdt in dat er een extra beveiligingslaag wordt toegevoegd bij het inloggen. Na de eerste inlog wordt er nog eens extra gecheckt of jij wel de eigenaar bent van het account. Dit gebeurt middels een sms met een zes cijferige-code die je moet invoeren op Twitter.

Hoe stel je de tweestaps-verificatie in? Nou zo: (1) Ga naar de instellingen van je Twitter-account, (2) selecteer “Require a verification code when I sign in.” bij Account Security, (3) klik op de link “add a phone” en volg de stappen. Simpel hè! Wij raden aan om het zo snel mogelijk te doen zodat je account minder snel gehackt kan worden. Met de nadruk op minder snel, want het is geen garantie.

Kort nadat Twitter bekend maakte dat het tweestaps-verificatie heeft toegevoegd liet Kim Dotcom van zich horen. Hij claimt namelijk dat tweestaps-verificatie door hem gepatenteerd is en dat o.a. Citibank, Google, Facebook en Twitter zijn patent schenden. Toch kiest-ie ervoor om ze niet aan te klagen en geeft hij in een Tweet aan dat-ie gelooft in het delen van kennis en ideeën die goed zijn voor de samenleving. Vervolgens benadrukt Dotcom wel dat-ie ze aan zou kunnen klagen vanwege hetgeen de VS hem heeft aangedaan. Hier doelt-ie op zijn arrestatie in Nieuw-Zeeland. In een derde tweet vraagt Kim wel aan Google, Facebook en Twitter of ze hem financieel willen ondersteunen met de verdediging in de rechtszaak die loopt vanwege Megaupload.

Zijn patent dateert uit 1997 en bestaat dus al een tijdje. Het patent beschrijft een systeem waarmee een tweede toegangscode wordt verstuurd middels een SMS. Mocht-ie er toch voor kiezen om een rechtszaak te beginnen dan staat Dotcom best sterk.

Reageer op artikel:
Twitter voegt tweestaps-verificatie toe; Kim Dotcom claimt de uitvinding
Sluiten