Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Deals 26 sep 2021

Typisch AliExpress: 4 alternatieven op Apple’s Watch Series 7

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop worden aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Wie een betaalbare smartwatch zoekt als alternatief op Apple’s dure Apple Watch Series 7 is hier aan het goede adres. Wij zetten hier 4 betrouwbare, goede en goedkope smartwatches voor op een rij van Huawei en Xiaomi.

Huawei Watch GT 2 Pro

De eerste smartwatch in dit rijtje is er een van Huawei. De Huawei Watch GT Pro heeft qua looks niets weg van Apple’s smartwatch. Dit horloge lijkt meer op een ‘ouderwets’ horloge dankzij het ronde klokje.

Afgezien van het design is er niets ouderwets te bespeuren aan deze smartwatch. Het horloge met titanium frame heeft wijzerplaten die op meer dan tweehonderd (!) manieren kunnen worden ingesteld, heeft oneindig veel functies voor de actievelingen en sportievelingen onder ons, is voorzien van GPS. Check voor meer specs dit uitgebreide artikel over de Huawei Watch GT 2 Pro, die voor zo’n 180 euro te koop is op AliExpress.

Huawei Watch GT 2 smart watch
Huawei Watch GT 2 (Afbeelding: AliExpress)

181,63 euro

AliExpress topper: Huawei WATCH FIT

De tweede smartwatch in dit rijtje is Huawei’s WATCH FIT. Dit gadget heeft een sportieve uitstraling en lijkt wat het design betreft meer op de Apple Watch Series 7 dan het hier bovenstaande model. Je kunt zeggen dat het een soort slanke Apple Watch is.

Ondanks dat de WATCH FIT minder dan de helft kost dan de Watch GT 2 Pro, levert hij niet veel in op functionaliteit en prestaties. Dit is een smartwatch met een hele goed prijs-kwaliteit verhouding. Het gadget heeft een goede batterijduur, betrouwbare fitness tracking en een AMOLED-beeldscherm. Life OS ondersteunt geen groot aantal apps van derden en geavanceerde functies voor iPhone-gebruikers die een Apple Watch wel hebben, maar wellicht trekt de kleine prijs je over de streep.

Huawei WATCH FIT
Huawei WATCH FIT (Afbeelding: AliExpress)

72,81 euro

AliExpress topper: Xiaomi Mi Band 6

Als we het hebben over gadgets met een goede prijs-kwaliteit verhouding mogen de smartwatches van Xiaomi natuurlijk niet ontbreken. De nieuwste Xiaomi Mi Band is alweer nummer 6. De Xiaomi Mi Band 6 kost slechts de helft van de WATCH FIT maar doet niet onder voor Huawei’s smartwatch. zeker niet voor maar 30 euro. Voor deze prijs is het virtueel onmogelijk om een betere smartwatch te vinden.

Wat Xiaomi’s Mi Band 6 zo goed maakt? De smartwatch heeft een groter AMOLED-beeldscherm in vergelijking tot het voorgaande model (zie hieronder), heeft veel moderne fitness tracking-functies, een accurate analyse en weergave van de hartslag in rust, een solide batterijduur, en meer.

Xiaomi Mi Band 6 Aliexpress
Xiaomi Mi Band 6 (Afbeelding: AliExpress)

31,63

Xiaomi Mi Band 5

De Xiaomi Mi Band 5 is de voorganger van de Mi Band 6, maar dat betekent niet dat de Mi Band 5 geen goede koop meer is. Er zijn verschillende redenen waarom je voor de 5 in plaats van de 6 kunt kiezen.

Wanneer je de Mi Band 5 en Mi Band 6 naast elkaar om je pols draagt zij ze haast niet van elkaar te onderscheiden. Ze smartwatches hebben hetzelfde bandje en zijn gemaakt van dezelfde materialen. Beide hebben zijn 5 ATM waterdicht en kunnen in en onder water gebruikt worden tot een diepte van 50 meter.

Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillen, waarvan de belangrijkste het beeldscherm is. Het beeldscherm van de nieuwe Mi Band 6 is iets groter en heeft een AMOLED-display met grotere resolutie. Verder heeft de Mi Band 6 een aantal nieuwe en geavanceerdere fitness tracking-functies. Wie niet op zoek is naar de meest geavanceerde smartwatch ter wereld en genoeg heeft aan de basic fitness tracking-functies (die in de Mi Band 5 veel meer dan basic zijn) kan die extra 13 euro mooi in de zak houden en voor de Mi Band 5 kiezen. Xiaomi’s Mi Band 5 is zeker een paar honderd euro goedkoper dan de prijs waarvoor Apple’s Watch Series 7 straks wordt verkocht.

Xiaomi Mi Band 5
Xiaomi Mi Band 5 (Afbeelding: AliExpress)

19,71 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Typisch AliExpress: 4 alternatieven op Apple’s Watch Series 7
Sluiten