Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 21 dec 2017

Deze elektrische motorfiets heeft twee motoren

Niet alleen voor de gebaande wegen is de elektrische revolutie bezig, maar ook op ruigere terreinen beginnen steeds meer elektrische voertuigen hun gezicht te tonen. UBCO doet hier vrolijk aan mee en kwam vorig jaar met de offroad 2 x 2. Dit jaar is het bedrijf terug met een verbeterde versie van de elektrische motorfiets, waarmee je ruige terreinen nog beter aanpakt en ook nog lekker in de stad kunt racen.

Twee elektrische motoren

De 2 x 2 (2018) komt met twee motoren en is goed voor een topsnelheid van bijna 50 km per uur en een rijbereik van rond de 120 km. Dit is een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, waardoor je ook makkelijk lekker door de stad kunt crossen.

UBCO 2 x 2 elektrische motorfiets

Omdat er geen verbrandingsmotor aan te pas komt is de motor muisstil. UBCO stelt voor dat je dit voordeel kunt gebruiken om een prooi te besluipen of eindelijk je trouwe viervoeter kunt horen rennen, terwijl je geruisloos op je motor zit.

UBCO 2 x 2 elektrische motorfiets

2 x 2 brengt al je bagage ook mee

De makers hebben er ook rekening mee gehouden, dat je op al je offroad avonturen misschien wel wat bagage bij je wilt hebben. Hiervoor is de elektrische motor uitgerust met een bagagedrager aan zowel de voor- als achterkant. Verder zijn er negentien ringetjes over het frame van het voertuig vastgemaakt, zodat je er van alles aan kunt hangen en vastmaken. In totaal kan de 2 x 2 zo’n 200 kg aan gewicht aan.

UBCO 2 x 2 elektrische motor

Inclusief app om alles bij te houden

Zoals we weten komt alles tegenwoordig wel met een app en dat is bij de 2 x 2 niet anders. Hiermee kun je de prestaties en statistieken van de motor bijhouden en je rijervaring beheren en customizen.

UBCO 2 x 2 elektrische motor

Elektrische motorfiets om je smartphone op te laden

Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je smartphone opeens leeg raakt, terwijl je juist de app wilt gaan gebruiken. Je kunt namelijk je toestel gewoon aan de motorfiets opladen, via een van de USB poorten.

UBCO 2 x 2 elektrische motor

En wat mag het kosten?

Om de elektrische motorfiets te bemachtigen moet je wel wat in de buidel tasten. Hij kost namelijk bijna 6.000 euro en dat is nog zonder verzendkosten en belastingen. Helaas kun je hem niet direct via de UBCO site naar Nederland laten komen. Maar in dit artikel leggen we uit hoe je de motor uiteindelijk toch nog kunt bemachtigen.

Als je echt in stijl offroad wilt gaan heb je eigenlijk geen motor nodig, maar een robuust monster. Daarvoor heeft dokter Erik Brandenburg het perfecte voertuig voor in elkaar gefabriceerd.  Zijn Porsche 911 Safari is rally klaar met een heel nieuw veringsysteem.

Reageer op artikel:
Deze elektrische motorfiets heeft twee motoren
Sluiten