Ubco’s FRX1 elektrische fiets: elektrische mountainbike, crossmotor of beide?

De ontwerpen en technologie achter elektrische fietsen worden steeds complexer en beter. Van gestroomlijnde racer tot toffe city cruiser. Er is ook een steeds groter aanbod in off-road elektrische fietsen. Neem bijvoorbeeld deze sterke e-bike uit Nieuw Zeeland.

De FRX1 is Ubco’s nieuwe lichtgewicht elektrische fiets, of is het een elektrische crossmotor? Het gewicht, de motor en de prijs maken het een goede deal voor de liefhebber.

Ubco’s FRX1: hybride tussen mountainbike en crossmotor

Met de FRX1 brengt Ubco een interessante elektrische dirt bike op de markt. Het is namelijk een stevige concurrent voor de fietsen die al te koop zijn in dit segment. De markt voor elektrische off-road fietsen trekt aan. Dat betekent dat er naast de hardcore crossmotor-liefhebbers een groep klanten bij komt. Die groep wil niet de hoofdprijs betalen voor een super gespecialiseerde elektrische crossmotor, maar is wel bereid te betalen voor kwaliteit. Daar speelt Ubco goed op in met deze nieuwe elektrische fiets.

elektrische fiets off-road Ubco
Ubco FRX1 (Bron: Ubco)

De FRX1 is een duidelijke mix tussen de behendigheid van een mountainbike en de kracht van een crossmotor. De e-bike is lichtgewicht (voor een fiets als deze) met een gewicht van 60 kilo. Dit lijkt misschien alsnog zwaar, maar het is ongeveer de helft van wat een crossmotor normaliter weegt.

Deze e-bike was initieel bedoeld als een hybride tussen een fiets en motor. Nu blijft hij dus ergens hangen tussen een elektrische fiets en een elektrische crossmotor.

Ubco FRX1 elektrische crossmotor
Elektrische crossmotor en mountainbike hybride van Ubco (Bron: Ubco)

Krachtige elektrische fiets met 15kW elektrische motor

Deze e-bike is een lichtgewicht als we hem als crossmotor beschouwen. Dat betekent echter niet dat hij inlevert op power. Hij is namelijk voorzien van een 15kW elektrische motor. Dat is gelijk aan een 200cc motor. Niet mis dus. De elektrische motor is goed voor 20PK en de bike haalt zo’n 80 kilometer per uur.

Deze kracht en snelheid wordt mogelijk gemaakt door de 2.2kWh Lithium-ion accu. Je kunt zo’n 92 kilometer afleggen op een volle accu. Al is dat natuurlijk altijd afhankelijk van verschillende factoren, zoals het landschap en in hoeverre je bereid bent je benen te gebruiken om wat te trappen. Want je zou inderdaad haast vergeten dat dit beestje ook nog gewoon trappers heeft.

Ubco’s FRX1 elektrische crossmotor is op dit moment te pre-orderen. De prijs van dit off-road racemonster is niet te vergelijken met de gemiddelde elektrische fiets. Voor een kleine 8999,00 euro is hij van jou.

Reageer op artikel:
Ubco’s FRX1 elektrische fiets: elektrische mountainbike, crossmotor of beide?
Sluiten