Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Digital 14 okt 2019

Je boodschappen thuisbezorgd door Uber? Vanaf 2020 zou het eventueel kunnen!

We kennen Uber allemaal als alternatieve taxi-service, maar de dienst staat er inmiddels ook om bekend dat het eten bij je thuisbezorgd. Maar als het aan het bedrijf ligt blijft het daar niet bij. Bezorgd Uber vanaf 2020 ook je boodschappen?

In Mexico en Chili heeft Uber namelijk het bedrijf Cornershop overgenomen, wat in die landen al boodschappen thuis bezorgt. Door de overname lijkt het er sterk op dat Uber die taak op zich gaat nemen. En dat zou zomaar eens het begin kunnen zijn van een wereldwijde strategie.

Uber brengt je boodschappen thuis

Nu zijn we in Nederland al redelijk gewend aan het idee dat je online je boodschappen bestelt en het dan wordt bezorgd. Het gebeurt dan ook steeds vaker en de kosten voor het bezorgen worden telkens wat lager. Toch zou het kunnen dat de introductie van Uber op deze markt voor een schok kan zorgen en het daadwerkelijk iets wordt waar de massa gebruik van maakt. Zo ver zijn we echter nog lang niet.

Uber
Uber app (Bron: Charles ??)

Op dit moment is het puur zo dat Uber een overname heeft gemaakt op dit gebied. In het persbericht dat is uitgestuurd stelt het bedrijf dat het graag ziet dat Uber onderdeel wordt van het dagelijkse leven. Naast het bestellen van een rit of het scoren van eten uit je favoriete restaurant hoort daar ook het bezorgen van je boodschappen bij. Met Cornershop kunnen zij miljoenen gebruikers van Uber in Chili en Mexico in voorzien. Dat zou vanaf 2020 al eventueel kunnen.

Cornershop zelf werd overigens pas in 2015 opgericht en is dus zelf een relatieve nieuwkomer. Zij stellen dat de overname van Uber hen in staat stelt om hun visie makkelijker tot werkelijkheid te maken. De grote vraag is nu hoe lang het gaat duren voordat het concept buiten deze landen wordt uitgerold. De kans is groot dat het eerst verder in Latijns-Amerika wordt opgezet voordat het naar het Westen komt.

Wil je meer lezen over alles dat met het bedrijf te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Je boodschappen thuisbezorgd door Uber? Vanaf 2020 zou het eventueel kunnen!
Sluiten