Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Cars 10 jul 2019

Uber gaat passagiers voortaan meer comfort bieden (en zo doet het dat!)

Of je nou met het vliegtuig reist of een taxi neemt, een beetje comfort is vaak geen overbodige luxe.  Want zeg nou zelf, van een hele rit met opgetrokken knieën zitten wordt niemand vrolijk. Vandaar dat Uber nu een nieuwe optie heeft geïntroduceerd die het reizen met de dienst een stukje aangenamer kan maken.

Uber introduceert nieuwe optie met meer comfort

Uber gaat passagiers binnenkort de mogelijkheid geven om voor de nieuwe optie´Uber Comfort´ te kiezen. Dit gaat een net wat luxere variant zijn van de welbekende UberX. Gezien gebruikers hiervoor net wat meer zullen moeten gaan betalen zijn er ook meer mogelijkheden.

Er zal met name sprake zijn van, zoals de naam al doet vermoeden, een stukje meer comfort. Zo ben je als gebruiker verzekerd van een auto met voldoende beenruimte. Dit is met name handig als je wat langere benen dan gemiddeld hebt – of gewoon liever niet met je knieën tot aan je oren wilt zitten.

Tevens kunnen gebruikers van tevoren allerlei extra opties kiezen in de Uber app. Denk hierbij aan de temperatuur in het voertuig. Ook krijgen passagiers de mogelijkheid om gebruik te maken van de onlangs geïntroduceerde quiet mode. Als je dit aanvinkt dan zal de bestuurder geen praatje met je aan proberen te knopen tijdens de rit.

Comfort vs Black

De spraakmakende quiet mode was voorheen echter alleen toegankelijk voor gebruikers van Uber Black. In een recente blogpost heeft Uber topman Aydin Ghajar aangegeven dat de nieuwe ´Comfort´ optie qua mogelijkheden misschien niet zo uitgebreid is als Uber Black, maar wel voordeliger zal zijn.

Er is echter nog geen prijsindicatie van deze nieuwe modus gegeven. Wel is er onlangs een screenshot opgedoken die ons een idee geeft hoeveel Uber Comfort ongeveer zal gaan kosten.

Uber Comfort

De nieuwe functie is vanaf nu beschikbaar voor Uber gebruikers in de Verenigde Staten. Of de optie ook naar Europa gaat komen is nog maar de vraag.

Reageer op artikel:
Uber gaat passagiers voortaan meer comfort bieden (en zo doet het dat!)
Sluiten