Jelle van Es
Jelle van Es Tech 30 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Uber omarmt voor het eerst ook het openbaar vervoer

Of we met de Brexit (als die ooit nog eens komt) in de toekomst nog makkelijk naar Londen kunnen gaan, dat moeten we nog even bezien. Maar als je er bent, is er enorm veel te beleven. Er zijn verschillende plekken die gelden als absolute must-sees. Maar die liggen vaak wel een stukje uit elkaar. Met mooi weer kun je natuurlijk een stuk gaan lopen, maar soms is het pakken van een Uber net wat verleidelijker. Maar daarmee ben je niet altijd sneller en zeker niet goedkoper uit. Wat dat betreft is het dan ook mooi om te zien dat Uber nu in zijn app als alternatief aangeeft wat het openbaar vervoer voor je kan betekenen.

Uber is eerlijk over het alternatief

Nu klinkt het op zich vreemd dat je als Uber gaat vertellen dat de metro in sommige gevallen sneller is en vaak ook een stuk goedkoper. Maar er zit ook een gedachte achter. Volgens Jamie Heywood van het bedrijf heeft me het als doel gesteld dat mensen hun auto inwisselen voor een telefoon. Met die smartphone heb je dan de vrijheid om te bepalen hoe je op de plaats van bestemming komt. Dat kun je te voet doen, met de fiets, maar ook met diensten waarvoor je betaalt, waaronder dus Uber en het openbaar vervoer. En door dit direct op hun eigen app aan te bieden, hoopt het bedrijf dat je de app vaker gebruikt en uiteindelijk ook voor een ritje met Uber zelf kiest.

Londen is niet de eerste stad waarbij deze optie wordt getoond. De Amerikaanse stad Denver in de staat Colorado had een tijdje geleden al de primeur. De verwachting is dat Uber langzaam maar zeker deze service verder gaat uitrollen en je zodoende straks in elke grote wereldstad zelf kunt gaan bepalen hoe je het makkelijkste op de gewenste plaats van bestemming komt.

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor tech-liefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Uber omarmt voor het eerst ook het openbaar vervoer
Sluiten