Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 8 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Ubisoft brengt twee klassiekers naar de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een platform geworden waar steeds meer uitgevers hun games op uitbrengen. Nieuwe games, maar ook zeker oudere titels vinden op die manier hun weg naar de hybride tussen een console en een handheld. Ubisoft heeft al aardig wat games op de Nintendo Switch uitgebracht en heeft nu bekendgemaakt dat er later dit jaar nog twee titels bijkomen. Games die je zou kunnen bestempelen als Ubisoft klassiekers.

Ubisoft klassiekers naar de Nintendo Switch

Met name Child of Light kun je wel een kleine Ubisoft-klassieker noemen. Het is een game die zou kunnen zien als een soort van modern sprookje. Child of Light vertelt het verhaal van Aurora, een jong meisje dat haar zieke vader en het verloren koninkrijk van Lemuria probeert te redden van de Donkere Koningin. Samen met haar vuurvlieg Igniculus, die apart bestuurd wordt, neemt Aurora het op tegen de Donkere Koningin in diverse turn-based gevechten.

Ubisoft

Valiant Hearts heeft die status wel iets minder, omdat de game niet helemaal kon voldoen aan de verwachtingen die de verschillende trailers lieten zien. Valiant Hearts vertelt het op de Eerste Wereldoorlog-gebaseerde verhaal van vijf afzonderlijke vreemdelingen, bijeengebracht door de verschrikkingen van de oorlog, waarin vriendschap, liefde, opoffering en tragedie centraal staan. Spelers werken samen met een trouwe hond om puzzels op te lossen en achter vijandelijke linies te sluipen.

Nintendo Switch

Heel erg lang hoef je overigens niet op de games op de Nintendo Switch te wachten. Child of Light komt op 11 oktober uit. Een maand daarna, op 8 november, kun je aan de slag met Valiant Hearts. Tot die tijd is er overigens nog genoeg ander moois dat je op de Nintendo Switch kunt beleven.

Wil je meer weten over de spelcomputer en de verschillende games die uitkomen of al zijn uitgebracht? Neem dan een kijkje op ons speciaal dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ubisoft brengt twee klassiekers naar de Nintendo Switch
Sluiten