Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 13 jul 2020

Ubisoft dropt eerste Far Cry 6 trailer en komt met releasedatum

Vorige week lekte Far Cry 6 al uit, maar sinds gisteravond is de game officieel. Tijdens Ubisoft Forward werden de eerste beelden van de game getoond en zagen we ook direct een bekend gezicht voorbij komen.

Naast de bekendmaking van het verhaal en de eerste beelden, heeft Ubisoft ons ook een releasedatum naar buiten gebracht. Vanaf 18 februari 2021 kunnen we los met de game.

Ubisoft toont eerste beelden Far Cry 6

Tijdens een volledig digitale Ubisoft Forward kregen we dus de eerste beelden van Far Cry 6 te zien. Gameplay werd door het bedrijf nog even buiten wegen gelaten, maar we kregen wel een groot stuk mee van het verhaal. De nieuwe game speelt zich af in stad die in opstand komt tegen het regime van Antón Castillo.

Castillo wordt gespeeld door niemand minder dan de charismatische Giancarlo Esposito. Ondanks dat de man al grote rollen op zijn naam heeft staan, is hij voornamelijk bekend door zijn werk in Breaking Bad. Daar speelde hij de drugsbaas Gus Fring. Een rol die de acteur in Better Call Saul nogmaals oppakte.

Met Esposito heeft Far Cry 6 een goede bad guy, maar hoe zit het met het speelbare personage? Als speler kruip jij in de huid van Dani Rojas: een verzetsstrijder wiens taak het is om een einde te maken aan het regime van Antón Castillo. Net als in zin voorgangers is je personage ook in Far Cry 6 aan te passen naar eigen wens. Je bouwt je eigen mannelijke of vrouwelijke personage.

Een gevaarlijke Teckel

Volgens Ubisoft krijgen spelers toegang tot veel verschillende wapens. Ook wordt er gebruik gemaakt van een Companion System, dat ervoor zorgt dat je de game samen met een aantal bondgenoten kan spelen. Iets dat we in Far Cry 5 overigens ook al zagen. Het enige verschil is dat je in Far Cry 6 gebruik kan maken van “een gevaarlijke Teckel”, aldus Ubisoft.

Ubisoft gaat Far Cry 6 op 18 februari 2021 lanceren. De game verschijnt niet alleen op de PlayStation 4 en de Xbox One. Ook de nieuwe generatie consoles, de PlayStation 5 en Xbox One X, ondersteunen de titel van Ubisoft. Daarnaast kunnen gamers met een PC en Google Stadia ook los.

Ga jij hem halen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ubisoft dropt eerste Far Cry 6 trailer en komt met releasedatum
Sluiten