Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 1 jul 2017

Voortaan laad je je elektrische auto overal op met Ubitricity

Door de groei van het aantal elektrische auto’s op de weg zullen er steeds meer punten moeten komen om de auto’s te kunnen opladen. Er zouden meer speciale oplaadstations neergezet kunnen worden, maar er zou ook gebruik gemaakt kunnen worden van wat we al hebben staan. Dat is het uitgangspunt van Ubitricity, welke bijna alle standaard stopcontacten kan omtoveren tot een oplaadstation voor je auto.

Ubitricity SimpleSocket wordt je favoriete stopcontact

Om je auto op te laden heb je de Ubitricity SimpleSocket en SmartCable nodig. De SimpleSocket, oftewel simpel stopcontact, is waar je de oplaadkabel aansluit. Deze kan bijna overal verwerkt worden waar een normaal stopcontact ook mogelijk is. Hierdoor zijn speciale stations niet meer nodig en wordt het opladen meer economisch en flexibel.

Ubitricity

SmartCable houdt bij hoeveel energie je aftapt

De SmartCable is waar alle magie gebeurt. Deze oplaadkabel zorgt er niet alleen voor dat je auto voorzien wordt van elektriciteit, maar houdt ook bij hoeveel je verbruikt en wat je daarvoor moet afrekenen. Behalve dat de SmartCable in de SimpleSocket past, past hij ook in alle andere standaard oplaadstations. Elke maand wordt berekend hoeveel je moet betalen voor het opladen en kun je netjes je facturen afhandelen. Een specificatie van de individuele oplaadmomenten en kosten kun je makkelijk bekijken op je telefoon, tablet of desktop computer.

Ubitricity SmartCable

Met de ConnectivityManager weet je altijd waar je aantoe bent

De ConnectivityManager is het klantenportaal van Ubitricity en geeft je een overzicht van wat je allemaal hebt gedaan. Je logt in met een wachtwoord en heb meteen alle relevante informatie voor je. Je ziet onder andere de maandelijkse facturen en de specificaties hiervan. Ook toont de manager je waar je in de buurt kunt opladen. Deze informatie is beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Ubitricity

De Duitse makers van Ubitricity bedachten een efficiënte oplossing voor een aankomend probleem. De mensen bij Tesla zien dit probleem ook, maar pakken dit net iets anders aan. Tesla heeft al een uitgebreid netwerk van speciale oplaadstations, maar hier kun je alleen terecht met je Tesla voertuig. Het bedrijf is aan het onderhandelen met andere autofabrikanten om de stations mogelijkerwijs te delen.

Reageer op artikel:
Voortaan laad je je elektrische auto overal op met Ubitricity
Sluiten