Daniel Koster
Daniel Koster Apple 28 okt 2016

Waarom wij uitermate blij zijn dat de nieuwe MacBook Pro geen touchscreen kent

De MacBook Pro 2016 is een feit. Omdat we enkele jaren op een nieuwe MacBook moesten wachten waren we ontzettend benieuwd naar dit apparaat. Met nieuwe hardware en tweaks zoals de Touch Bar is-ie voor ons een succes. Anderen waren minder enthousiast.

Er wordt namelijk gesteld dat een MacBook met een touchscreen pronto een feit moet worden. Alsjeblieft niet!

Zo kwamen we een artikel tegen op Business Insider. Daarin wordt gesteld dat de Touch Bar onhandig is. Dit aangezien je ‘m anders moet gebruiken. “Je kijkt niet vaak naar je toetsenbord en moet dat nu wel. Dan moet je ook nog je vingers verder naar boven bewegen om ‘m te bedienen.” Wat een drama zeg.

We <3 de Touch Bar

Daar kunnen wij ons lastig in vinden. Wij vinden de Touch Bar juist top. Een verfrissende manier om meer vanaf je laptoptoetsenbord te kunnen doen zonder dat je weer programma’s moet openen. Kortom, wij zijn fan. Maar dan gaat het artikel verder met naar onze mening een bizar slecht idee. Er wordt namelijk gesteld dat een MacBook met een touchsreen pronto een feit moet worden. Alsjeblieft niet!

Sterker nog, zij stellen dat de Touch Bar beter onderin het scherm had gepast. Dus in plaats van dat je direct vanaf je toetsenbord emoji kunt plaatsen of het volgende nummer op Spotify kunt opzetten, moet je dat dan via je scherm doen. Handig? Nee!

Een touchscreen is juist een drama

Geloof mij, ik gebruik een Lenovo mét touchscreen. Die doet het op dit moment niet meer, en blij toe. Ik heb het touchscreen nog nooit gebruikt. Windows en MacOS zijn voor laptops met een toetsenbord gemaakt. De software werkt daarom niet optimaal op een touchsreen. Dûh, daarom heeft Apple ook iOS ontwikkeld.

Het is juist zo verfrissend en fijn aan een laptop dat je via je trackpad en toetsenbord door het web en je documenten kunt navigeren. Waar dat touchscreen dan goed voor zou zijn volgens de auteur van het artikel? Voor het in- en uitzoomen en tussen verschillende tabbladen navigeren. Maar dat kun je al perfect doen met je trackpad, toetsenbord en/of je muis/tekentablet.

Sterker nog, dat is ons belangrijkste tegenargument. Dat het juist onhandig is om je laptop via het scherm te bedienen. Je hebt je laptop op je schoot of op je bureau. Dan is het toetsenbord en je trackpad/muis uitermate geschikt om ‘m te bedienen. Dat je dan over je toetsenbord (en tafel) moet buigen is toch niet chill?

Wat vind jij?

Onze mening is duidelijk: het touchsreen op de MacBook hoeft er zeker niet te komen. De software is er niet op gemaakt en je hebt al meer dan genoeg aan je toetsenbord en trackpad. Maar, wat vind jij? Laat het weten:

Het touchsreen werkt ook nog eens niet perfect als-ie nat is. Dat komt hierdoor. Geef ons maar gewoon de goede oude fliphone mét toetsenbord, die was toch awesome?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom wij uitermate blij zijn dat de nieuwe MacBook Pro geen touchscreen kent
Sluiten