Daniel Koster
Daniel Koster Digital 5 mei 2016

Uitgeprobeerd: kletsen met Messenger bots zorgt voor hilarische taferelen

De kans is groot dat je de afgelopen tijd iets over bots hebt gehoord. Facebook Messenger is bijvoorbeeld sinds kort compatibel met bots. Bots zijn stukjes software die geautomatiseerd taken kunnen volbrengen. Je kunt denken aan een bloemist die je via bots automatisch boeketten laat bestellen. Nu is dat handig, maar niet super spannend. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar te gekke Messenger bots die dat wél zijn. Wij laten zien hoe ze werken, maar ook jij kunt met ze het gesprek aan gaan! Dit doe je simpelweg door op de hieronder genoemde Facebookpagina’s een gesprek te starten. Enjoy!

Los via Detective Kees een moordzaak op via Facebook

We vallen maar meteen met de deur in huis en laten je kennis maken met dit toffe idee. Je kunt namelijk via Detective Kees een moord oplossen. Samen met deze detective wordt je op een moordzaak gezet. De detective neemt je via Messenger bij de hand en vraagt je hulp omtrent de keuzes die ‘ie moet maken. Jij krijgt telkens keuzes voorgeschoteld en komt zodoende steeds dichter bij de dader. Als het goed is tenminste!

Via COD kun je via Messenger missies uitvoeren

COD staat uiteraard voor ‘Call of Duty’. Dit is een tof schietspel die je op allerlei consoles en je computer kunt spelen. Nu dus ook via Messenger. Je kunt aanhaken bij missies op speciale tijdstippen. Klets wat met de bot, dan kom je er vanzelf achter wanneer. Vervolgens kun je je in de strijd mengen vanuit je luie stoel. Vet!

WTFIT vertelt je hetgeen dat op een foto staat

Heb je iets voor je, maar geen idee wat dat is? Dan kun je daar achter komen met WTFIT. Het enige dat je hoeft te doen is een foto van het object te maken en deze via Messenger te sturen. Vervolgens laat de bot je weten wat er op de foto staat. Dat werkte in ons geval zeer goed.

Kletsen met een tiener

Wauw, dit voelt best echt en daardoor apart aan. Je weet dat je met een bot praat, maar af en toe komt het net over alsof je met een echt persoon aan het praten bent. Je kunt Jessie een berichtje sturen en ze reageert meteen. Het gaat wel enkel over tienerproblemen, maar dat is juist zo vermakelijk! Ook lopen de gesprekken soms langs elkaar heen, maar ook dat is oké.

Handig: Poncho geeft je via Messenger weer updates

Poncho is ook zo’n bot die de potentie van internetbots weergeeft. Je kunt de bot via Messenger een bericht sturen. De bot vraagt je vervolgens waar je woont. Geef je dit aan? Dan voorziet de bot geef je wanneer-ie doorheeft waar jij vertoeft van weer updates. Handig!

Je kunt nog meer bots vinden en dan niet enkel voor Facebook Messenger. Zo zijn er ook bots te vinden voor Android, iOS, Slack en meer. Die vind je allemaal via deze website. Experimenteer er een beetje mee zouden we zeggen. Je bent dan wel even zoet, maar zeker onder de indruk. Wij wel in ieder geval!

Reageer op artikel:
Uitgeprobeerd: kletsen met Messenger bots zorgt voor hilarische taferelen
Sluiten