Happy days: uitrol Facebook Messenger unsend-feature begonnen

Wie zegt er nu nooit nooit iets waar ze achteraf geen spijt van hebben? Niemand dus en daarom is het fijn dat we nu al een tijdje onze woorden weer in kunnen slikken in Whatsapp met een unsend-feature. Ook Facebook Messenger gebruikers wachten al een tijdje op de feature en vorige maand dook er eindelijk bewijs op dat Facebook inderdaad bezig was met de mogelijkheid. Nu mogen we je eindelijk ook het goede nieuws vertellen dat de uitrol officieel is begonnen.

Uitrol begonnen in Polen, Bolivia, Colombia en Litouwen

Happy days dus, hoewel we toch nog heel even moeten wachten in Nederland voordat we enigszins het bewijs van onnadenkende berichten kunnen wissen. De uitrol is namelijk begonnen in Polen, Bolivia, Colombia en Litouwen. De rest van de wereld staat echter al gauw op de planning. Officieel gaat de feature onder de naam “Remove for Everyone” en net zoals bij WhatsApp blijft er nog wel iets staan in de plaats van het bericht, zodat mensen weten dat je in eerste instantie wel iets had geschreven.

Facebook Messenger

Binnen tien minuten verwijderen

Maar waar er in WhatsApp een tekst achterblijft om je erop attent te maken dat je gesprekspartner een bericht heeft verwijderd, krijg je bij Messenger een grafsteentje te zien. Wat ons betreft een beetje luguber, maar op zich wel duidelijk. Berichten kun je binnen tien minuten na het verzenden weer verwijderen en dat doe je door lang op het bericht te drukken. Vervolgens krijg je de optie om het bericht voor iedereen of alleen voor jezelf te verwijderen.

Facebook Messenger unsend-feature

Melding maken nog steeds mogelijk

Toch zullen de berichten niet meteen verdwijnen, maar Facebook zal ze nog een paar minuten houden zodat je er nog wel een melding van kunt maken als het iets is dat niet door de beugel kan. Stan Chudnovsky, hoofd Facebook Messenger, laat weten in een gesprek met TechCrunch dat er veel legit redenen zijn om de feature te gebruiken, maar dat er ook dingen zijn die voorkomen moeten worden. Zo moet de feature er bijvoorbeeld niet voor zorgen dat digitale pesters hun gang kunnen gaan om hun berichten vervolgens snel weer te verwijderen. Daarom worden de berichten nog even bewaard, zodat je er een melding van kunt maken en Facebook actie kan ondernemen.

Meer unsend-functionaliteit in Messenger

Facebook zou je leven verder nog makkelijker willen maken en bezig zijn met nog meer opties voor de feature. Zo zou het mogelijk worden om in te stellen dat een berichtenreeks na een bepaalde tijd automatisch wordt verwijderd. Facebook zou er ook over nadenken om gebruikers de mogelijkheid te geven om individuel berichten na een zelf op te geven tijd automatisch te laten verwijderen.

Binnenkort is het dus eindelijk zover en is er weer één ding minder om je zorgen over te maken. Overigens zijn er verschillende features die de app al heeft, maar die je waarschijnlijk niet kent. Deze acht Messenger functies en tricks zijn bijvoorbeeld bij veel mensen onbekend, maar moet je eigenlijk wel even checken.

BGR

Reageer op artikel:
Happy days: uitrol Facebook Messenger unsend-feature begonnen
Sluiten